HOCKEY: Han är högaktuell för spel i IK Oskarshamn nästa säsong, enligt Aftonbladet

HOCKEY: Han är högaktuell för spel i IK Oskarshamn nästa säsong, enligt Aftonbladet

2023-02-22 Av av Oskarshamns-Nytt

Annons: Nationaldagen 6 juni

OSKARSHAMN

Centern/forwarden Lukas Wernblom, som fyller 23 år i sommar, är högaktuell för spel i IK Oskarshamn nästa säsong, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Det var i somras som han lämnade Mora, i allsvenskan, för spel i SHL med Malmö.

Han har dock inte fått den rollen som han hade hoppats på, konstaterar Aftonbladet, som skriver att det var nära att han gick till Modo i allsvenskan innan transferfönstret stängde – ”men Malmö sa stopp med tanke på en relativt tunn trupp och att de med största sannolikhet ska in i ett kvalspel”, skriver tidningen.

Lukas Wernblom har samlat ihop fyra poäng (inga mål) på 37 matcher med Malmö.

Han föddes i Örnsköldsvik och är son till legendaren Magnus Wernblom.

Känner Karlkvist

Lukas Wernblom har SK Lejon som moderklubb och han har tidigare lirat hockey i Modo, Örnsköldsvik HF, Västerviks IK, Mora IK och HV71.

”I Oskarshamn finns bland annat stjärnan Patrik Karlkvist, som Wernblom känner väl sedan deras gemensamma tid i Modo”, skriver Aftonbladet, som även slår fast att det finns NHL-intresse för IKO-stjärnorna Jiri Smejkal och Antti Suomela.

Jiri Smejkal har kontrakt med ”Bönderna från Småland” även under den kommande säsongen, men det kan brytas för NHL-spel.

Vi har tidigare berättat om uppgifterna som placerar SHL:s poängkung Antti Suomela i Lausanne i Schweiz nästa säsong – om han inte får en ny chans i en NHL-klubb.

Grafik: IK Oskarshamn

Dela gärna artikeln med dina vänner: