Hockeykrönika: ”En mindre skräll”

KRÖNIKA

Det skulle sitta långt inne och efter två mållösa perioder sköt Oscar Sundh vinsten hem till Småland med sina två fullträffar.

Matchen i sin helhet var svängig och chanserna utbyttes åt båda håll.

IKO kom ut starkare under de inledande fem minuterna och hade ett par bra anfall.

Efter den fina starten blev spelet jämnare och matchen bjöd på riktigt underhållande Hawaii-hockey.

Skellefteå hade en puck i nät, men då Tyler Morley störde Joe Cannata med en klubba i halsen dömdes målet bort. 7-9 i skott och 0-0 efter första perioden.

Den andra perioden fortsatte i samma stuk, böljande spel med kontringar för båda lagen, bland annat ett två mot ett-läge där Jonas Engström nog skulle kunnat förvaltat läget på ett bättre sätt. Men 0-0 stod sig.

Sista akten bjöd på två lag som prioriterade defensiven.

Varken IKO eller Skellefteå hade några längre anfall och det var mycket fram och tillbaka.

”Fint förarbete”

Det skulle dröja tio minuter in innan målnollan spräcktes.

Efter ett längre anfall nere i Skellefteås zon kunde Oscar Sundh trycka in 1-0 efter ett fint förarbete av Nolan Zajac och Oliver Larsen.

Tre minuter senare dök han upp igen.

Denna gången snyggt förarbetat av Pontus Näsén och 2-0.

Sundh tvåmålsskytt och han har nu gjort tre mål på två matcher.

Skellefteå tog sedan ut målvakten och med tre minuter kvar lyckades John Dahlström lyfta in 3-0 från egen zon och matchen var punkterad. Trodde vi. IKO drog på sig tre utvisningar på två minuter och i spel sex mot tre kunde Jesper Frödén spräcka Cannatas nolla.

Närmare än det kom inte Skellefteå och slutresultatet skrevs till 3-1 till Oskarshamn som tog sin tredje seger i följd.

Nu väntar ett landslagsuppehåll och vila i en dryg vecka och det förtjänar de.

Summering och statistik av säsongen så här långt:

Oskarshamn har inlett säsongen på ett övertygande sett och parkerar på en fjärdeplats i tabellen och det måste ses som en mindre skräll.

Defensivt ser man starkare ut jämfört med säsongen 19/20 och offensivt har man verkligen fått ut allt ur sina nyförvärv.

Man har dessutom två heta målvakter som på egen hand kan vinna matcher, det hade man inte ifjol. Filander och kompani har verkligen lyckats så här långt.

Om man ska lyfta ut tre spelare som stuckit ut så måste jag välja Nolan Zajac, Kim Rosdahl och Joe Cannata.

Alla tre har varit lysande under inledningen av säsongen.