HOCKEYSORG I GÖTEBORG: IK Oskarshamn skrällde och besegrade Frölunda i Scandinavium

Frölunda – IK Oskarshamn 2–3 (0–0, 2–2, 0–1)

Mål, Frölunda: Otto Stenberg, Malte Strömwall.

Mål, IKO: Lukas Pilö, Nick Olesen, Lukas Jasek.

Det är hockeysorg i Göteborg.

IK Oskarshamn skrällde och besegrade Frölunda HC i Scandinavium på torsdagskvällen.

Matchen slutade 3–2.

Det var IKO:s tredje vinst i följd och tredje vinsten i rad på bortais (två trepoängare och en tvåpoängare) – och Göteborgslagets allra första nederlag i hemmaarenan under den här säsongen.

IKO-målvakten Emil Kruse storspelade mellan stolparna, backarna imponerade stort och framåt var det effektivt.

Första för säsongen

Backen Lukas Pilö (översta bilden) skickade in 0–1 i plockhandskrysset 20 sekunder in i mellanakten (framspelad av stekhete Nick Olesen). Det var Lukas Pilös första mål för säsongen.

Nick Olesen gjorde sedan 0–2 efter 02:37 (framspelad av Niclas Burström). Det var danskens sjätte mål för säsongen (och hans sjätte mål på de sex senaste matcherna).

Otto Stenberg reducerade i numerärt överläge, fem mot fyra, då uret stod på 15:14.

Malte Strömwall kvitterade efter 16:28.

”Min bästa hockey”

– Helt okej, rätt så bra. Men det fanns några lägen till som jag borde ha gjort mål på, svarade Nick Olesen när TV4 Play frågade hur han såg på den egna prestationen efter två perioder.

– Nej, jag spelar väl min bästa hockey just nu, sa han när TV4 Play undrade om han någonsin har varit bättre.

– Jag tycker att vi står upp rätt så bra i 35 minuter – sedan var sista fem så där, och då gjorde de två mål. Det är inte tillräckligt bra, sa Nick Olesen om lagets insats efter 40 minuter.

Nick Olesen, IK Oskarshamn
Nick Olesen. Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

IKO återtog ledningen i numerärt överläge, fem mot fyra, 07:21 in i slutperioden.

Det var Lukas Jasek som styrde in pucken (David Quenneville assisterade). Det var Lukas Jaseks femte mål för säsongen.

”Starkt”

– Vi kämpade otroligt hårt för varandra. Starkt, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till TV4 Play efter slutsignalen.

Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, och Martin Filander, tränare i IK Oskarshamn, efter en hockeymatch i Oskarshamn
Roger Rönnberg, tränare i Frölunda, och IK Oskarshamns tränare Martin Filander. Arkivfoto: Peter A Rosén

IKO möter HV71 hemma i Be-Ge Hockey Center på lördag.