Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hockeyspelare avled i början av maj: Familjen öppnar upp om dödsfallet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

I början av maj kom beskedet om att ishockeyspelaren Alexander Reichenberg, som bland annat har lirat i IK Oskarshamn, har avlidit.

Nu väljer hans familj att öppna upp om dödsfallet:

”Ett hjärta av godhet har slutat att slå. Alexander valde att lämna oss. Ditt hjärta som bankat så varmt för oss alla, och ögon som lyste och strålade så ömt, har stannat och slocknat till sorg för oss alla. Vad du har gjort kommer aldrig att glömmas.”

Alexander Reichenberg gjorde 17 matcher (två målgivande passningar) i IKO-tröjan under klubbens debutsäsong i SHL – 2019/2020.

Norrmannen, som föddes i Leksand i juni 1992, spelade även i Färjestad BK.

“En av de största”

Under den gångna säsongen gjorde han hela 44 poäng (21 mål) på 41 grundseriematcher i Lillehammer i den norska ligan. I slutspelet blev det två målgivande passningar på fyra matcher.

– Det är en av de största profilerna klubben har haft. Han kommer att bli ihågkommen som den artist han var. Han hade en fantastisk teknik och förmåga att göra det oväntade på isen, säger Per Olav Andersen, ordförande i Lillehammer, till VG.

Han hyllar också familjens öppenhet kring dödsorsaken.

– Jag tror att det är viktigt för alla att vara transparenta. Jag tycker att det är starkt från familjen. Det betyder att det inte finns något rum för spekulationer. Det skapar förståelse för en svår situation och att det är viktigt att fokusera på psykisk hälsa, säger han till VG.

Genrebild: Peter A Rosén

+1
4
+1
22
+1
0
+1
0
+1
2
+1
3
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS