Div 3 Sydöstra Götaland

Hällaryds IF – Högsby IK 0-4 (0-3)

Mål Högsby: Ike Fofanah, Anton Olsson, David Petersson, Hannes Johansson.

ASARUM/OSKARSHAMN

Högsby tog en säker seger med 4-0 (3-0) på bortaplan mot tabelljumbon Hällaryd och drygar därmed ut serieledningen med tre omgångar kvar.

– Det var stabilt idag, nu blir det spännande framöver, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

Högsby började matchen bra och det tog inte lång tid innan ledningsmålet kom. Jakob Rydberg tog sig runt på högerkanten och hittade in till Ike Fofanah som trycket dit bollen.

”Det var tacksamt att få ett tidigt ledningsmål”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HIK

– Det var tacksamt att få ett tidigt ledningsmål, det gav lite arbetsro att få hål på dem direkt, säger Ola Petersson.

Efter en knapp halvtimme kom två mål till inom loppet av en minut. Mergim Smakolli var regissören bakom båda med fina passningar som skar genom backlinjen.

Först hittade han Anton Olsson som kallt rullade in 2-0 intill stolpen och sedan frispelade han David Petersson som lobbade in 3-0, ett resultat son stod sig till paus.

– Resten av matchen blev lite av en transportsträcka. Vi går väl Ner oss några procent och det blir lite hafsigt emellanåt, men stundtals så håller vi i bollen bra och låter dem jaga, säger Ola Peterson.

Spiken i kistan kom på en kontring med tjugo minuter kvar när nyss inbytte Hannes Johansson gjorde 4-0, fint framspelad av Adam Nygren.

– Sedan spelade vi bara av matchen. Det var en stabil seger idag, sammanfattar Ola Petersson som kunde konstatera att tabelltvåan Älmhult förlorade tidigare på lördagen och nu är fem poäng efter Högsby med tre omgångar kvar.

”Det är mycket kvar innan vi kan summera den här serien”