Högsby IK tog steg i rätt riktning trots förlust: ”Han får fem av fem kycklingar så här i påsktider”

Fotboll

Division 2 Södra Götaland

Högsby IK – Eslövs BK 0–1 (0–1)

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Det blev förlust för Högsby IK i långfredagens hemmamatch mot Eslöv. Skåningarna vann med matchens enda mål.

– Just 0-1 är väl det tråkigaste resultatet att förlora med, men sett till hela matchen var det rättvist, säger Högsbys tränare Ola Petersson.

HIK-tränaren Ola Petersson. Arkivfoto: Thomas Wennerklint

Efter förra helgens förlust mot IFK Berga med 3–0 konstaterade Ola Petersson att man hade en hel del att jobba med.

Långfredagens match var däremot ett steg i rätt riktning – även om det blev förlust.

Eslöv kom till Högsby med en tydlig idé om att spela på kontringar, en lyckosam strategi.

”Vi går lite i deras fälla i första halvlek”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HÖGSBY IK

– Vi går lite i deras fälla i första halvlek. De har en duktig forward som styr och ställer och så kommer de med fart på kanterna. Man kan säga att de kontrar sönder oss, säger Ola Petersson.

– Det är också så deras mål kommer till – på en kontring.

Eslövs mål, som skulle visa sig räcka till seger, kom med knappt tio minuter kvar av den första halvleken.

Högsby gjorde en del byten och försökte ändra matchbilden. Den andra halvleken blev också bättre ur hemmalagets synvinkel.

”Måste bli hetare”

– Det är ganska chansfattigt men mycket stabilare efter paus. Vi ville ha mer fysiska spelare på mitten och när John Hansson kom in där fick vi lite mer tyngd.

– Sista kvarten lyckas vi skapa en del hörnor och frisparkar, men det blir aldrig riktigt farligt. Vi måste bli mycket hetare i boxen. Man måste satsa hundra procent och visa lite offervilja för att sätta dit bollen, säger Ola Petersson.

Eslöv kunde alltså packa in alla tre poängen i bussen hem till Skåne.

– De vinner till slut rättvist och på att de har lite mer erfarenhet av att spela på den här nivån, vår orutin lyser igenom lite, säger Ola Petersson.

– Ska man titta på prestationerna så är egentligen hela backlinjen tillsammans med målvakten Mustaf Yuusuf (inlånad från Oskarshamns AIK) stabila hela matchen. Det är mittfälts- och forwardsspel som fallerar idag, både offensivt och defensivt, även om det blev bättre sista halvtimmen.

– Men som sagt, vi lär oss saker för varje match och tar med oss en hel del från den andra halvleken. Det är bara att jobba vidare mot nästa veckas match borta mot FC Rosengård nere i Malmö.

”Han var riktigt bra idag”

En spelare stack ut i Högsby IK i matchen mot Eslöv och det var nyss nämnde målvakten Mustaf Yuusuf.

– Han var riktigt bra idag och framför allt i den första halvleken när han både var vaken och avstyrde en del av deras omställningar, men även gjorde ett par fina räddningar.

– Han får helt klart fem av fem kycklingar så här i påsktider, avslutar Ola Petersson.

Grafik: Högsby IK

Montage: Oskarshamns-Nytt