Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hon föreslås ta över som distriktsordförande för Centerpartiet i Kalmar län: ”Väldigt glad”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Inför Centerpartiets distriktsstämma den 23 mars så har nuvarande distriktsordförande Stihna Johansson Evertsson avböjt omval som ordförande, detta har föranlett att valberedningen har arbetat med att ta fram ett förslag på ny ordförande. En enhällig valberedning föreslår nu Christina Davidson, Nybro, som ny distriktsordförande för Centerpartiet i Kalmar län”, skriver Centern i ett pressmeddelande.

– Det har varit ett intensivt arbete i valberedningen – där flera olika namn har varit uppe för diskussion och där vi fört samtal med flera tänkbara kandidater, men vi var väldigt eniga i att Christina kommer att vara rätt person för uppdraget, säger Johan Åhlund, valberedningens ordförande.

”Bred erfarenhet”

”Christina har en lång bakgrund inom Centerpartiet i Kalmar län, där hon har haft olika uppdrag på flera olika nivåer. Bland annat har hon varit kommunstyrelsens ordförande i Nybro kommun och idag är hon kommunstyrelsens 1:e vice ordförande. Hon har även uppdrag i Sveriges kommuner och regioner (SKR)”, skriver Centern.

– Christina har en bred erfarenhet, ett stort kontaktnät och hon kan organisationen väldigt bra. Detta sammantaget – med det driv som hon har för att utveckla Centerpartiet och vår politik – gör att vi ser henne som en självklar kandidat som ny distriktsordförande, säger Johan Åhlund.

”Vi ska ta revansch i valet 2026”

Christina Davidson (C)

– Jag blev väldigt glad och också lite förvånad när jag fick frågan. Det var inget som jag hade tänkt på att jag skulle bli distriktsordförande, men när jag fick tänka och fundera lite så kände jag att det kommer bli ett roligt uppdrag att få vara med och utveckla Centerpartiet i Kalmar län med sikte mot valet 2026, säger Christina Davidson.

Christina Davidson (C)
Christina Davidson (C). Foto: Centerpartiet i Kalmar län

– Målet är självklart. Vi ska ta revansch i valet 2026 och stärka vår position i länet och inte minst ta tillbaka det riksdagsmandat som vi tappade i senaste valet. För att lyckas med detta så behöver vi stärka vår organisation och inte minst stärka våra kommunkretsar. Det tillsammans med att utveckla vår politik kommer att bli min och styrelsen viktigaste uppgift, säger Christna Davidson.

”Det är inte bara Christina Davidson som är nytt namn i distriktsstyrelsen, det finns flera nyval i valberedningens förslag (se faktaruta)”, skriver Centern.

”Väldigt glada”

– Dels är det några ledamöter som avböjt omval, dels har vi i valberedningen känt att vi vill ha in fler personer, erfarenhet och kompetenser i styrelsen. Bland annat så vill vi ha in en representant från Centerkvinnorna. Detta gör att vi föreslår en utökning av styrelsen till 18 ledamöter, säger Johan Åhlund.

”Även om Stihna valt att kliva tillbaka som ordförande så finns hon med i förslaget som ledamot i styrelsen”, skriver Centern.

– Vi är väldigt glada att Stihna vill vara kvar i styrelsen, hon sitter på väldigt mycket kunskap och erfarenhet som kommer vara viktig för styrelsens arbete. Vi har också ett par andra som suttit med i styrelsen under längre tid, vilket skapar en intressant mix av erfarenhet och nya idéer. Vi är väldigt nöjda med den sammansättning som vi fått ihop säger Johan Åhlund.

– Det är ett kompetent lag som valberedningen har fått ihop och jag ser fram emot att jobba tillsammans med dem. Det är inte jag som ordförande som ska driva det här – utan det är ett lagarbete och jag är väldigt nöjd med mitt lag, säger Christina Davidson.

Valberedningens förslag till ny  distriktsstyrelse för Centerpartiet i Kalmar län

Distriktsordförande:
Christina Davidson, Nybro (nyval)

1:e vice distriktsordförande

Anders Johansson, Mönsterås (omval)

2:e vice distriktsordförande

Karin Helmersson, Nybro (omval)

Övriga Ledamöter:

Magnus Larsson, Oskarshamn (omval)

Ronny Olsson, Hultsfred (omval)

Anna Lundgren, Kalmar (omval)

Johan Jonsson, Emmaboda (omval)

Linda Eriksson, Torsås (omval)

Weronica Stålered, Emmaboda (omval)

Fredrik Lindwall, Västervik (omval)

Emmy Ahlstedt, Mörbylånga (omval)

Evelina Strömberg, Kalmar (omval), representant från CUF

Charlotte Sternell, Oskarshamn (omval)

Stihna Johansson Evertsson, Högsby (nyval)

Magnus Danlid, Vimmerby (nyval)

Erik Ciardi, Kalmar (nyval)

Emma Halme, Mörbylånga (nyval), representant från Centerkvinnorna

Adrian Svensson, Borgholm (nyval)


Utöver detta så föreslår valberedningen att Christer Jonsson (Emmaboda) adjungeras till distriktsstyrelsen i egenskap av ledamot i partistyrelsen.

Ledamöter som avböjt omval

Lars Sandberg, Vimmerby

Linda Hedlund, Borgholm

Valen görs på Centerpartiets distriktsstämma 23 mars i Oskarshamn.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS