Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hur blir det med bygget av en ny hockeyarena i Oskarshamn? Så svarar Andreas Erlandsson (S)

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Kommunalrådet Lucas Lodge (M) sa nyligen att det för närvarande inte finns några planer på att lägga arenabygget i Oskarshamn på is – och pausa det på obestämd tid, eller lägga ned planerna helt, på grund av de kärva tiderna vi lever i.

– Nej, projektet går enligt plan, betonade han.

Vad säger kommunalrådskollegan Andreas Erlandsson (S)?

Vi ställer frågan.

– Projektet fortsätter – det löper på – och vi kommer snart att presentera helheten och en tidsplan. Vi hade ett styrgruppsmöte, kopplat till arenan, i veckan – där vi bland annat satte ett stoppdatum för alla konsulter och arkitekter. Vi kommer att berätta när allt underlag ska vara färdigt och när partierna ska få ut informationsmaterialet. Politiken kommer att kräva en viss tid, för att vi ska kunna ta ställning till förslaget. Vi ska också presentera ett datum för när kommunfullmäktige ska ta ställning i frågan. Så arbetet pågår för fullt. Vi ser en viss försening på grund av kloka inspel från olika intressenter. Då har man behövt rita om utformningen på arenan, vilket gör att det drar ut på tiden, säger Andreas Erlandsson, som är ordförande i kommunstyrelsen.

Nästa skarpa politiska beslut, om att gå vidare med arenaprojektet eller inte, tas innan sommaren, sa Lucas Lodge till ON.

Fullmäktigebeslut i juni, då?

– Vi presenterar helheten snart. Det blir bättre, så slipper vi en massa spekulationer, svarar Andreas Erlandsson.

Kan mervärdespengar användas vid finansieringen av det nya arenabygget?

– Nja, vi har inte diskuterat finansieringen. Men de tidigare mervärdeinsatserna handlar om de andra arenorna, som vi också tittar på – ridhuset och ett racketcenter. Men vi har aldrig haft några diskussioner om att mervärdespengar ska användas till bygget av en ny event- och hockeyarena. Däremot har vi avsatta pengar i mervärdet – som betalar en del av förstudierna som är kopplade till arenabygget, säger Andreas Erlandsson.

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun.
Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén

Perspektivskiss av den nya arenan. Skiss: Stefan Hellström, Atrio arkitekter

+1
18
+1
0
+1
0
+1
6
+1
1
+1
0
+1
34

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS