Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Hur ska de som saknar smarta mobiler kunna betala p-avgifterna i Oskarshamn? Så svarar Lucas Lodge (M)

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Flera oroliga personer har hört av sig till ON.

De berättar att de har väldigt små marginaler på ekonomifronten och att de inte har råd med smarta mobiltelefoner.

Hur ska de kunna betala de återinförda parkeringsavgifterna i de centrala delarna av Oskarshamn? Det går inte att betala med kontanter.

Vår tidning vidarebefordrar frågan till kommunalrådet Lucas Lodge (M), som även är ordförande för kommunstyrelsens utskott för näringsliv, arbetsmarknad och teknisk verksamhet (KSNAT, som ersatte tekniska nämnden vid årsskiftet).

”För närvarande finns det några alternativ för dem som inte har råd att köpa en smartphone och samtidigt behöver betala parkeringsavgifter i Oskarshamn. Kommunen erbjuder betalningsalternativ för parkeringsavgifter genom automater som accepterar kortbetalningar. Genom att använda ett vanligt betalkort kan personer betala sina parkeringsavgifter även om de inte har tillgång till en smartphone. Detta ger en flexibilitet för dem som inte har möjlighet att använda appar i sina telefoner. Enligt en ny praxis, som infördes 2020, kan personer ha rätt till socialbidrag för att köpa en smartphone. En dom i kammarrätten har fastställt detta och erkänt att smartphones har blivit nödvändiga för att kunna använda olika tjänster, inklusive BankID, som krävs för vissa ärenden och myndighetskontakter. Detta kan vara en möjlighet för dem som inte har råd att köpa en smartphone på egen hand. Läs mer om det här via länken: https://www.dagensjuridik.se/nyheter/ny-praxis-far-ratt-till-socialbidrag-for-kop-av-smartphone/”, skriver Lucas Lodge i ett svar.

Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun
Lucas Lodge (M), kommunalråd i Oskarshamns kommun. Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS