Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Ica Maxi-kund i Oskarshamn: ”Det är fullt kaos”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

En av Oskarshamns-Nytts läsare har hört av sig till redaktionen via e-post. Han kritiserar situationen på Ica Maxi i Oskarshamn. Reaktionen är kopplad till den rådande coronapandemin.

”Min flickvän jobbar där och det är fullt kaos och ägarna gör inget åt problemet”, skriver personen i fråga, som betonar att man på andra ställen, loppisar i Stockholm nämns som ett exempel, räknar hur många som går in och ut ur lokalerna, med en ambition om att det ska vara max 50 personer där inne samtidigt.

Rasmus Ohlsson på Ica Maxi säger så här till vår tidning:

– Vi gör jättemycket för att minska smittspridningen – det handlar om skyltning och information via högtalarsystemet. Det finns möjlighet att tvätta händerna, det finns tillgång till handsprit – och det finns klistermärken i golvet, som hjälper kunderna att hålla tillräckligt stort avstånd mellan varandra.

Du håller således inte med om beskrivningen ”fullt kaos”?

– Nej, jag skulle inte säga att det är fullt kaos. Självklart har vi mycket folk inne i butiken, emellanåt, så är det. Men vi gör vad vi kan. Vi tar definitivt vårt ansvar. Butiksytan är stor och det finns därmed gott om utrymme. Ibland hamnar dock folk lite för nära varandra.

Har inte ni som näringsidkare ett ansvar också – och se till att det inte är för många kunder i butiken samtidigt?

– Det finns inte några sådana restriktioner för livsmedelshandeln.

Men Anders Tegnell (statsepidemiologen) har ju ändå sagt att alla ska ta sitt ansvar…

– Ja, men det tycker jag att vi gör.

Kan ni göra mer?

– Det är klart att man kan. Men jag tycker att vi tar vårt ansvar.

I en kommentar på Oskarshamns-Nytts Facebooksida skrev en person att allt handlar om pengar för matbutikerna. Hur ser du på det?

– Vi driver ett vinstdrivande aktiebolag – men jag tycker, som sagt var, att vi tar vårt ansvar. Vi har även sagt att om man tillhör ett sällskap, så ska en person från det sällskapet gå in i butiken – och inte alla på en gång, svarar Rasmus Ohlsson.

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS