Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Idag är sista chansen att få elstödet utbetalt tidigt: Så gör du

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

EKONOMI

Idag, den 13 februari, är sista chansen att anmäla ditt konto till Swedbank för att få elstödet utbetalt från och med nästa vecka. Du som får pension eller har ett bankkonto registrerat hos Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan behöver inte göra någonting utan kommer få pengarna automatiskt.

Från och med nästa vecka, med start den 20 februari, börjar Försäkringskassan att betala ut elstöd till hushåll i elområde 3 och 4. Totalt ska cirka 17 miljarder betalas ut som kompensation för höga elpriser.

Varning för bedrägerier

I samband med utbetalningen så varnar äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje om att vara försiktig när det gäller bedrägerier.

– Där det finns pengar finns det kriminella. Jag vill påminna om att varken Försäkringskassan, banken, Svenska kraftnät eller någon annan kommer att kontakta privatpersoner via samtal eller sms för att be någon logga in eller lämna ut personliga koder i samband med utbetalningen av elstödet. Om någon kontaktar dig på det sättet handlar det om ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt och polisanmäl händelsen, sade Anna Tenje i ett pressmeddelande i förra veckan.

Så gör du:

  • Besök Swedbanks hemsida.
  • Klicka på “Anmäl ditt konto till kontoregistret”.
  • Logga in med BankID.
  • På sidan med “Utbetalningsavier” så anger du vilket konto du önskar få elstödet.
  • Du som redan har ett konto registrerat har möjlighet att ändra konto.

Vad gäller:

  • Du måste vara över 18 år och ha ett giltigt BankID.
  • Du kan anmäla konto från alla svenska banker.
  • En kontoanmälan innebär inte att du blir kund hos Swedbank.
  • Privatperson som är över 18 år kan lösa in kontantavi/värdeavi online om avin är utställd av Swedbank eller sparbankerna.

Foto: Riksbanken

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS