Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Idrottsverksamheten har drabbats hårt – regeringen tillför 600 miljoner kronor

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

SVERIGE

Regeringen föreslår att idrotten tillförs ytterligare 600 miljoner kronor som förlängt krisstöd för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av spridningen av covid-19, för att underlätta en återstart av verksamheten när läget så tillåter och bidra till en jämställd och jämlik idrottsverksamhet.

– ”Ett glädjande besked. Idrottsrörelsen drabbas fortfarande hårt av pandemin och de restriktioner som gäller. Även om vi ser ljuset i tunneln ser vi också att det kommer att ta tid att få återgå till helt normal verksamhet och viktigast av allt är våra barn och ungdomar”, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Kris- och stimulansstöd till idrotten

Det är regeringspartierna tillsammans med Centern och Liberalerna som föreslår 600 miljoner kronorna i vad de kallar ett kris- och stimulansstöd efter diskussioner med idrottsrörelsen. Den slutgiltiga fördelningen av stödet ska enligt regeringen ske av Riksidrottsförbundet i dialog med medlemsförbunden. Just nu pågår ansökan av kompensationsstöd gällande perioden januari-april 2021.

– ”Just nu arbetar vi även med en skrivelse till regeringen som vi planerar lämna före den första juli för att utifrån den diskutera effekter på idrottsrörelsen och vad det innebär för behov framåt under 2022 och 2023”, säger Björn Eriksson.

Lösning saknas för idrotter i skog, på väg och vatten

Ännu har inte regeringen hittat en lösning för de idrotter som utövas i skog, på väg och vatten. Barn och ungdomar i dessa idrotter ställs utanför möjligheten att tävla till skillnad från kompisar i andra idrotter med avgränsad arena som nu har fått börja spela match och tävla.

– ”Den trubbigheten måste gå att lösa för att rädda intresset hos dessa barn och ungdomar som idrottar på stora ytor och med avstånd. Det måste kunna lösas på ett bättre sätt med hjälp av mindre trubbighet”, avslutar Björn Eriksson.

Foto: Björn Eriksson, Fond & Fond

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS