IF Ariel bjöd på en sällan skådad målfest när laget mötte IBF Tranås

KRISTDALA

Fredagskvällens innebandymatch i Kristdala sporthall tillhörande div. 3 Norra mellan serieledarna IF Ariel och jumbolaget IBF Tranås slutade med en förkrossande seger för hemmalaget, som vann matchen med de gigantiska siffrorna 20-2.

Kristdalalaget trampade gaspedalen i botten direkt från start och ledde med smått osannolika 11-0 efter första perioden, och matchen var avgjord för länge sedan. Gästerna hade inte så mycket att sätta emot och drabbades dessutom i mitten på den inledande akten av ett lindrigt matchstraff, efter att ha slagit sönder klubban, som renderade spelaren ett rött kort och bortalaget ett lagstraff på fyra minuter (2+2).

Under den tiden drygade Kristdalaklubben ut sitt försprång från 7-0 till 8-0.

Simon Zetterling och Lucas Joelsson
Simon Zetterling gjorde comeback efter knäskadan och Lucas Joelsson gjorde A-lagsdebut.

Tillbaka på planen

IF Ariels spelande tränare Simon Zetterling gjorde i matchen mot Tranås comeback efter sin knäskada och blev med sina 4 inprickade strutar hemmalagets främsta målgörare för kvällen.

Under kvällen fick Lucas Joelsson, målvakt i IF Ariel, göra sin debut i A-laget beträffande seriespel och vaktade kassen med den äran i andra och tredje perioden.

I samband med matchen mot Tranås gjorde Andreas Brynsäther comeback (huvudbilden). Senast han spelade någon tävlingsmatch var under säsongen 2016/2017. Andreas har i tävlingssammanhang aldrig representerat någon annan klubb än IF Ariel.

Oförändrad tabelltopp

Eftersom alla tre topplagen vann sin respektive match i den här omgången, så är tabelltoppen oförändrad. IF Ariel leder serien med sina 39 poäng. På andra plats ligger fortfarande Huskvarna IK, som har 33 pinnar. Tredjeplatsen innehas av Gnosjö IBK, vars poängskörd är 31. Ettan och tvåan får en chans att via kvalspel ta sig upp i div. 2.

Noterbart: Onsdagen den 14 februari så möter Huskvarna IK på hemmaplan Gnosjö IBK i en viktig match, när det gäller kampen om kvalplatserna till tvåan.

Resultattavlan efter tre omgångar slutade på 20-2 till IF Ariels favör
Resultattavlan efter tre omgångar slutade på 20-2 till IF Ariels favör.

IF Ariel vs IBF Tranås 20-2

Periodsiffror: 11-0, 4-2, 5-0

Skott: 46-10 (18-1, 11-5, 17-4)

IF Ariels målskyttar: Simon Zetterling 4, Emil Johansson 3, Jonathan Adolfsson 3, Simon Danielsson 2, Gustav Hagman 2, Victor Berggren 2, Rasmus Linde, Elias Nilsson, Emil Svensson och Viktor Zetterling.

Text & foto: Fredrik Nilsson