IF Ariel fick tidig julklapp efter sent avgörande på bortaplan mot Värnamo IK

INNEBANDY

Fredagskvällens innebandymatch i Värnamo sporthall tillhörande div. 3 Norra mellan Värnamo IK och IF Ariel avgjordes först i slutminuterna. Kristdalalaget åstadkom två sena mål och kunde gå segrande ur striden med siffrorna 7-5. Värnamo bjöd på bra motstånd och är bättre än sin tabellplacering. Bortalaget kunde ta tre poäng mycket tack vare målvakten Alexander Adolfsson, som gjorde en grym insats i kassen.

Kristdalaklubben saknade några mannar däribland sin spelande tränare Simon Zetterling, som istället fick fokusera på att coacha sitt lag från bänken. IF Ariel skapade många lägen under matchens gång, men effektiviteten var inte så bra.

Segt och slarvigt

I första perioden satt gästerna till mångt och mycket kvar i bussen. Dessutom så slarvade Ariellaget ett flertal gånger vid området kring mittlinjen och tappade bollen, vilket gjorde att man fick många spelvändningar emot sig. Trots det så lyste 2-2 på resultattavlan efter den inledande akten, där Kristdalalagets mål gjordes av Emil Johansson (1-1) och Adam Lergeborg (2-2).

Tappad ledning

Bortalaget började vakna till liv, och spelet stämde lite bättre i början av andra tredjedelen. Man tog ledningen i matchen för första gången genom Josef Karlsson, som nätade till 2-3. Sedan drygade Viktor Zetterling ut Ariels försprång till 2-4.

Hemmalaget kämpade sig dock tillbaka in i matchen och producerade tre raka mål, varav två st. (4-4 och 5-4) kom i 18:e minuten med 21 sekunders mellanrum. Resterande del av perioden blev mållös, och därmed var Värnamo i förarsätet inför den avslutande tredjedelen.

Stark avslutning

Innanden tredje akten skulle börja, så gjorde gästerna en del förändringar. Man flyttade forwarden Gustav Hagman till en backplats och gick också ner på färre antal spelare, vilket gav resultat. Bortalaget svarade som vanligt för en stark avslutande period.

Ariels kvittering till fem lika anlände efter 8.47 via Adam Lergeborgs klubba. Därefter gick tiden, utan att någonting hände målmässigt. Det dröjde ända till 18.17, innan nästa mål föll. Då sköt gästernas Albin Brundin in bollen i motståndarburen, vilket betydde Arielledning med 6-5.

Efter 19.01 tog Värnamo en timeout. Med fyra sekunder kvar av matchen så prickade bortalagets Jonathan Adolfsson in bollen i hemmalagets tomma kasse, och 5-7 var ett faktum. Därmed lades de tre pinnarna i julklappssäcken för transport hem till Kristdala.

Värnamo IK vs IF Ariel 5-7

Periodsiffror: 2-2, 3-2, 0-3

Skott: 22-33 ( 6-9, 9-10, 7-14 )

IF Ariels målskyttar: Adam Lergeborg 2, Jonathan Adolfsson, Emil Johansson, Josef Karlsson, Albin Brundin och Viktor Zetterling.

Text: Fredrik Nilsson

Grafik: IF Ariel