IF Ariel kammade hem viktig vinst borta mot Månsarps IBK

SPORT

Fredagskvällens innebandymatch tillhörande div. 3 Norra i Norrahammars sporthall mellan mittenlaget Månsarps IBK och serieledarna IF Ariel mynnade ut i en viktig vinst för Kristdalalaget, som åstadkom ett matchavgörande ryck i slutet på mellanakten. IF Ariel vann till slut matchen med 9-5.

Trots att IF Ariel hade flera frånvarande spelare lyckade laget bärga en trepoängare på bortaplan mot Månsarps IBK. Efter en inledningsvis jämn match åstadkom Kristdalalaget ett intensivt och matchavgörande ryck mot slutet av matchen.

Svag inledning

Bortalaget startade matchen dåligt och gjorde en svag förstaperiod. Redan efter 1.48 tog hemmalaget ledningen med 1-0 och fyllde på med 2-0, när matchuret stod på 5.06.

Ariels Emil Johansson reducerade till 2-1, därefter drygade Månsarp ut sitt försprång till 3-1. Varpå Kristdalaklubben satte 3-2 genom Jonathan Adolfsson. I slutet på den inledande perioden så missade hemmalaget en straff. Något mer i målväg hände inte innan paussignalen ljöd.

Tre snabba mål

I början på den andra perioden kvitterade gästerna till 3-3 via Jonathan Adolfsson, men i powerplay tog Månsarp åter kommandot genom att göra 4-3. Glädjen i hemmalägret blev dock kortvarig. Endast 19 sekunder senare så hade bortalaget utjämnat till fyra lika. Målskytt var Emil Johansson.

Under slutet av andra tredjedelen så kom Ariel in i matchen på allvar och började ta över spelet mer och mer. På en minut och 38 sekunder förvandlades 4-4 till 7-4 i Kristdalalagets favör. Målen prickades in i tur och ordning av Simon Danielsson, Jonathan Adolfsson och Simon Danielsson. Inför den avslutande akten, så lyste 4-7 på resultattavlan

Stabilt spel

I tredje perioden lirade gästerna stabilt och spelade av matchen på ett bra sätt. Henrik Karlsson 95 pytsade in 8-4 till bortalaget, varefter hemmalaget minskade Ariels ledning till 8-5. I powerplay bjöd sedan Kristdalaklubbens Emil Svensson på matchens sista nätrassel, som betydde seger för Ariel med 9-5.

Jonathan Adolfsson och Adam Waktel (passade till 3 mål) gjorde båda två en riktigt bra match.

Toppstriden

IF Ariel leder div. 3 Norra på 36 poäng och är fortfarande 6 pinnar före tabelltvåan Huskvarna IK, som också vann sin match i denna omgång. Ettan och tvåan får kvala till div. 2. Under strecket på tredje plats ligger Gnosjö IBK (28 poäng), som ”bara” spelade oavgjort (10-10) borta mot jumbolaget IBF Tranås på fredagskvällen.

Noterbart: Endast en sekund efter att en spelare i Månsarp hade blivit hänvisad till botbänken, så kom 5-9. Målet gjordes direkt på ett frislag, som Ariel hade fått i slottet i samband med utvisningen.

Månsarps IBK vs IF Ariel 5-9

Periodsiffror: 3-2, 1-5, 1-2

Skott: ( 9-9, 8-11, 6-14 )

IF Ariels målskyttar: Jonathan Adolfsson 3, Emil Johansson 2, Simon Danielsson 2, Emil Svensson och Henrik Karlsson 95.

Text: Fredrik Nilsson

Grafik: IF Ariel