IF Ariel nära division 2: Leder med åtta mål inför returmatchen mot Alvesta IBK

ALVESTA/KRISTDALA

Tisdagskvällens kvalmatch till innebandyns div. 2 i Alvesta sporthall mellan ettan i Norra trean IF Ariel och tvåan i Södra trean Alvesta IBK slutade med seger för Kristdalalaget, som vann matchen med hela 9-1.

IF Ariels spelare svarade för en imponerande insats inte minst deras målvakt Alexander Adolfsson, som bara släppte in en boll. Dessutom ska Kristdalaklubbens fyramålsskytt Simon Zetterling (bilden) framhållas.

Simon Zetterling och Lucas Joelsson
Spelande tränaren Simon Zetterling till vänster tillsammans med målvakten Lucas Joelsson som gjorde debut i A-laget tidigare under säsongen. Arkivfoto: Fredrik Nilsson

Eloge till Alvesta

Alvesta hade några riktigt vassa lirare, och laget var väldigt ungt. Åldern på samtliga hemmalagets spelare låg i spannet 18-22 år. Alvesta ska ha en stor eloge, för att de aldrig tappade humöret trots den målmässiga motgången. Inte en enda utvisning delades ut under matchens gång.

Bortalaget tog en tidig ledning i första perioden genom Rasmus Linde. Varpå Alvestas William Nilsson kvitterade till ett lika, som skulle visa sig bli det enda hemmamålet för kvällen. Därefter sköt Simon Danielsson in 2-1 för Kristdalaklubben. Efter detta mål så stod matchen och vägde i ca 10 minuter.

Rejäl målsvit

Innan paussignalen hann ljuda kom två sena Arielmål via Simon Zetterling (1-3) och Victor Berggren (1-4).

I mellanakten drygade gästerna ut sin ledning ytterligare. Målskyttar var i tur och ordning Simon Zetterling, Gustav Hagman och Albin Brundin, således var ställningen 7-1 till Ariel efter den andra perioden.

I den avslutande tredjedelen så utökade Kristdalalaget sitt försprång ännu mer. Ariels Simon Zetterling gjorde både 8-1 och 9-1, som blev slutresultatet.

Returmöte på hemmaplan

Returmötet i matchserien mellan IF Ariel och Alvesta IBK spelas lördagen den 23 mars i Kristdala sporthall. Resultatet från de bägge matcherna räknas samman. Vinnaren i matchserien går upp i tvåan och förloraren stannar kvar i division 3.

I den andra matchserien i kvalet till div. 2 så i vann i onsdagskväll (20/3) tvåan i Norra trean Huskvarna IK på hemmaplan med 8-7 mot ettan i Södra trean Moheda IBK. Lagen möts på nytt i Moheda lördagen den 23 mars. Samma regler gäller i denna matchserie som i ovanstående.

Alvesta IBK vs IF Ariel 1-9

Periodsiffror: 1-4, 0-3, 0-2

Skott: Uppgift saknas

Målskyttar IF Ariel: Simon Zetterling 4, Rasmus Linde, Simon Danielsson, Gustav Hagman, Victor Berggren och Albin Brundin.

Målskytt Alvesta IBK: William Nilsson

Text: Fredrik Nilsson

Grafik: IF Ariel