INNEBANDY: IF Ariel slog ut division 1-lag från Smålandscupen

KRISTDALA

Inför en fullsatt Kristdala sporthall lyckades IF Ariel med bedriften att vinna sin åttondelsfinal i Smålandscupen, där man mötte Gransholms IF från Gemla utanför Växjö. Hemmapubliken jublade i högan sky vid slutsignalen, då Kristdalalaget stod som segrare med siffrorna 8-5.

”Ariels motstånd i kvartsfinalen är i skrivande stund inte klart, eftersom alla åttondelsfinaler ännu inte har spelats. Det blev en mycket underhållande och spännande match”, skriver Fredrik Nilsson i ett mejl till ON.

Inledningsvis jämn match

Gästerna tog ledningen med 2-0 i första perioden. Hemmalagets Albin Brundin kunde sedan reducera till 1-2, vilket var ställningen efter första tredjedelen. Andra akten hade nyss tagit sin början, när bortalaget drygade ut sin ledning till 3-1.

Innan det var dags för paus igen, så hade Ariel jämnat ut till tre lika genom mål av Olle Nilsson (2-3) och Jonathan Adolfsson (3-3). Även i tredje perioden fick Gransholms IF ett tidigt mål (3-4). Hemmalaget stretade på och kvitterade till fyra lika, som gjordes av Jonathan Adolfsson. Varpå gästerna åter tog ledningen (4-5).

Ridå för bortalaget

Sedan var det roliga över för bortalaget. När ungefär hälften av sista akten återstod, så var det dags för Ariels nr 73 Simon Zetterling att träda in i handlingen på allvar. Först fick han in 5-5 och sedan 6-5, då stod matchuret på 17:06.

Emil Svensson utökade sedan hemmalagets ledning till 7-5, innan Simon Zetterling avslutade Kristdalaklubbens målskytte för dagen med att rulla in 8-5 i tom kasse efter 19:58. Då var det ridå ner för Gransholms IF och avancemang till kvartsfinal för IF Ariel.

IF Ariels målskyttar: Simon Zetterling 3, Jonathan Adolfsson 2, Olle Nilsson, Albin Brundin och Emil Svensson.

Foto & text: Fredrik Nilsson