IF Ariel tillbaka på vinnarspåret efter storseger hemma mot Forserums IF

SPORT

Ett revanschsuget hemmalag bjöd på målkalas i Kristdala sporthall, när man i innebandyns div. 3 Norra mötte Forserums IF. Kristdalalaget visade ingen pardon utan öste på för fullt. Gästerna fick se sig besegrade med hela 16-5.

I den här matchen funkade Ariels powerplayspel utmärkt. Kristdalaklubben utnyttjade fem av sina sex numerära överlägen, vilket gav en utdelning på ca 83%. En alldeles förträfflig siffra. Däremot så släppte man in mål i alla sina boxplay, som var två till antalet.

Full fart från start

Ett fokuserat och taggat hemmalag satte full fart från första början i den inledande akten och pangade in sex mål på raken, innan paussignalen hann ljuda. Fullträffarna gjordes i tur och ordning av Elias Nilsson, Rasmus Linde, Emil Johansson, Simon Danielsson, Gustav Hagman och Josef Karlsson.

I andra perioden fortsatte nätrasslet bakom bortalagets burväktare. 7-0 kom i powerplay genom Emil Johansson, och 8-0 satte Elias Nilsson. Forserum stack emellan med 8-1, innan Gustav Hagman i spel med en man mer på planen kunde dryga ut Ariels ledning till 9-1. Varpå gästerna ånyo tröstmålade, och ställningen var 9-2.

Kristdalalagets Rasmus Linde producerade 10-2, och hemmaspelaren Victor Berggren levererade 11-2. Dessa siffror lyste på resultattavlan efter mellanaktens slut.

Matchstraff gav rött kort

I powerplay reducerade bortalaget till 11-3 i upptakten på den avslutande tredjedelen, men hemmalaget svarade snabbt med ett mål inskjutet av Emil Johansson i numerärt överläge fram till 12-3. Straxt därefter gjorde Forserum sitt andra mål för dagen i spel med en man mer på planen, vilket betydde 12-4.

Gästerna tröstmålade en sista gång, och ställningen var 12-5. Ariel fyllde sedan på med 13-5 i powerplay inprickat av Adam Lergeborg, och 14-5 anlände via Rasmus Linde.

Efter 11.22 av tredje perioden så ådrog sig en spelare i bortalaget ett lindrigt matchstraff, vilket renderade honom ett rött kort och Forserum ett lagstraff på fyra minuter. Under den tiden gjorde Kristdalaklubbens Emil Svensson 15-5.

Slutresultatet 16-5 spikades av hemmaliraren Emil Johansson, efter att gästerna hade blivit fulltaliga.

IF Ariel vs Forserums IF 16-5

Periodsiffror: 6-0, 5-2, 5-3

Skott: 42-17 ( 14-4, 17-7, 11-6 )

Noterbart: 13 av hemmalagets 15 utespelare åstadkom minst en poäng ( mål/pass ).

IF Ariels målskyttar: Emil Johansson 4, Rasmus Linde 3, Elias Nilsson 2, Gustav Hagman 2, Simon Danielsson, Josef Karlsson, Victor Berggren, Adam Lergeborg och Emil Svensson.

Text: Fredrik Nilsson

Arkivfoto: Fredrik Nilsson