IF Ariels segerkarusell snurrade vidare – storseger mot IBF Tranås

SPORT

Söndagseftermiddagens innebandymatch i Tranås idrottshall tillhörande div. 3 Norra mellan IF Ariel och IBF Tranås slutade med en bekväm vinst för bortalaget. Tranås vållande aldrig Kristdalalaget några större bekymmer. Som sin vana trogen så presterade Ariel en bra tredjeperiod och vann till slut med 10-3.

Gästerna tog tämligen omgående tag i taktpinnen. 0-1 och 0-2 (i boxplay) kom genom Simon Danielsson. Efter att hemmalaget stuckit emellan med en reducering till 1-2, så fortsatte Kristdalaklubben sin målskörd genom 1-3 av Rasmus Linde och 1-4 av Jonathan Adolfsson. Tranås minskade bortalagets ledning till 2-4 i powerplay, innan första perioden var till ända.

Bra boxplayspel

Andra akten var målsnål och präglad av många utvisningar. Ett mål föll, och det gjordes av Ariel. Simon Zetterling satte 2-5, som var gästernas andra mål i boxplay för dagen. Sista tredjedelens målskytte inleddes av Kristdalalaget. Rasmus Linde nätade för andra gången i matchen, och det betydde ledning med 6-2 för Ariel. Sedan fyllde Viktor Zetterling på med 2-7 i powerplay och Adam Lergeborg med 2-8.

När matchuret stod på 13.03 i sista perioden, så lyckades otroligt nog bortalaget göra sitt tredje boxplaymål i matchen genom Emil Svensson. Albin Brundin gjorde 2-10, som blev gästernas sista pyts denna eftermiddag. Hemmalaget satte punkt för målgörandet i matchen med ett tröstmål, och slutresultatet spikades därmed till 3-10.

IBF Tranås vs IF Ariel 3-10

Periodsiffror: 2-4, 0-1, 1-5

Skott: 18-27 ( 7-10, 6-7, 5-10 )

IF Ariels målskyttar: Rasmus Linde 2, Simon Danielsson 2, Jonathan Adolfsson, Simon Zetterling, Albin Brundin, Adam Lergeborg, Emil Svensson och Viktor Zetterling.

Grafik: IF Ariel