IF Ariels segersvit bröts efter förlust borta mot Gnosjö IBK

GNOSJÖ/KRISTDALA

Inga träd växer som bekant ända till himmelen, vilket Kristdalalaget fick erfara i återstarten av serien efter juluppehållet. Söndagseftermiddagens innebandymatch i Töllstorpshallen tillhörande div. 3 Norra mellan hemmastarka serietrean Gnosjö IBK och serieledarna IF Ariel slutade med en klar förlust för gästerna med 8-3, därmed stannade Kristdalaklubbens segerrad i serien vid nio raka vinster.

Matchens utgång avgjordes till stor del i lagens spel i powerplay och boxplay. Hemmalaget utnyttjade tre av sina fyra numerära överlägen, medans Ariel inte gjorde något mål under sina två powerplay.

Rivstart

Första perioden började bra för gästerna, som tog ledningen genom Adam Lergeborg efter endast 38 sekunder. Glädjen blev dock kortvarig, eftersom Gnosjö kvitterade till ett lika exakt två minuter senare. Varpå Elias Nilsson åter satte Kristdalaklubben i förarsätet, när 7,27 av perioden hade gått.

Sedan var det slut på det roliga för Ariel. Bortaledningen utjämnades återigen av hemmalaget i slutet på den inledande tredjedelen. Då paussignalen ljöd, så lyste 2-2 på resultattavlan.

Fyra mål i baken

Mellanakten var inget att skriva hem om för Kristdalalaget, ty perioden förlorades med 4-1. Gnosjö nätade fyra gånger på raken. Två av målen tillkom i powerplay ( 5-2 och 6-2 ). Dessutom missade hemmalaget en straff, då det stod 5-2 i matchen. I slutet på andra tredjedelen så gjorde bortalagets Rasmus Linde 6-3.

Med 17 sekunder kvar av perioden fick Gnosjö två man utvisade på två minuter vardera. En av spelarna erhöll även ett personligt straff på tio minuter. Inget hände i målväg, således var ställningen 6-3 efter mellanakten.

Missat spel 5 mot 3

Ariel inledde tredje perioden i spel fem mot tre i en minut och 43 sekunder utan att få in bollen i nätmaskorna. Istället utökade sedan hemmalaget sitt försprång till 7-3, när gästerna hade fått placera en man på botbänken.

Gnosjö åstadkom ytterligare ett mål under matchens sista minut, och slutresultatet fastställdes därmed till 8-3 i hemmalagets favör.

Gnosjö IBK vs IF Ariel 8-3

Periodsiffror: 2-2, 4-1, 2-0

Skott: 21-24 ( 7-6, 8-9, 6-9 )

Noterbart: IF Ariel vann skotten trots förlusten

IF Ariels målskyttar: Adam Lergeborg, Elias Nilsson och Rasmus Linde.

Text: Fredrik Nilsson

Grafik: IF Ariel