IF Ariels segertåg fortsatte – vann stort mot Månsarps IBK

KRISTDALA

Fredagskvällens innebandymatch i Kristdala sporthall tillhörande div. 3 Norra mellan IF Ariel och Månsarps IBK slutade med en komfortabel vinst för hemmalaget. Segersiffrorna skrevs till hela 10-4, efter att Kristdalalaget återigen svarat för en stark tredjeperiod.

Lagen följdes åt i första perioden, där Ariel tog ledningen med 1-0 genom Elias Nilsson. Glädjen blev kortvarig, då gästerna tämligen omgående kvitterade till 1-1. Hemmalagets Rasmus Linde gjorde sedan 2-1 till Ariel, men Månsarp stod återigen för en snabb utjämning till två lika.

Kristdalaklubbens Simon Zetterling fick dock sista ordet målmässigt i den inledande tredjedelen, då han efter 19.53 lyckades göra 3-2.

Andra hälften av mellanakten blev söndertrasad av flera utvisningar. Victor Berggren satte 4-2 i powerplay och Rasmus Linde fyllde på med 5-2, som föregicks av ett fint klappklappspel.

Bra avslutning

Gästerna inledde målgörandet i den avslutande perioden genom att reducera till 4-3 i spel med en man mer (4 mot 3) på planen. Hemmalaget nätade sedan fyra gånger på raken.

Simon Zetterling gjorde 6-3, Simon Danielsson 7-3, Adam Lergeborg 8-3 och Simon Zetterling 9-3, innan Månsarp tröstmålade till 9-4. Matchens sista strut 10-4 sattes i powerplay av Victor Berggren.

Stabil laginsats

En kort stund efter att slutsignalen hade ljudit, så fick undertecknad en liten pratstund med IF Ariels spelande tränare Simon Zetterling.

Vad säger du om er prestation ikväll?

”Vi släpper ju bara in fyra mål, så det var en riktigt stabil laginsats under 60 minuter från vår sida. Andra perioden blir lite rörig med tanke på alla utvisningar, men laget gör återigen en stark tredjeperiod”, säger Simon Zetterling.

Ni gör 10 mål.

”Det får man vara nöjd med. I serien är Månsarp den motståndare, som hittills har klarat av att försvara sig bäst mot oss. De var bra på att stänga ytor, bryta passningar och täcka skott”, säger Simon Zetterling.

IF Ariel vs Månsarps IBK 10-4

Periodsiffror: 3-2, 2-0, 5-2

Skottstatistik: 33-22 ( 9-10, 7-6, 17-6 )

IF Ariels målskyttar: Simon Zetterling 3, Rasmus Linde 2, Victor Berggren 2, Simon Danielsson, Elias Nilsson och Adam Lergeborg.

Foto & text: Fredrik Nilsson