IK Oskarshamn hade ledningen vid tre tillfällen men Färjestad vände och vann: ”Jag är nöjd med ganska mycket”

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Färjestad 3–5 (2–2, 1–1, 0–2)

Mål, IKO: Jiri Smejkal, Patrik Karlkvist, Antti Suomela.

Skott på mål: 32-24.

IK Oskarshamn väntar alltjämt på den första trepoängaren under den innevarande SHL-säsongen.

På lördagen ledde IKO med 1–0, 2–1 och 3–2 – men gästande Färjestad vände och vann med 5–3 inför 3 185 betalande åskådare i Be-Ge Hockey Center.

– Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match, generellt sett. Jag skulle gärna ha städat bort några av utvisningarna. Det var jämnt och tajt – och vi gjorde tre mål var i powerplay. 3–3 inför sista. Det var små marginaler – och någon studs här och där. Oskarshamn är ett lurigt och bra lag. De har många skickliga gubbar, så vi är nöjda med tre pinnar, sa Färjestads tränare Tomas Mitell på presskonferensen efter matchen.

”Jag är nöjd med ganska mycket”

IKO-TRÄNAREN MARTIN FILANDER

– Det var en ganska bra summering. Vi spelade ganska bra. Jag är nöjd med ganska mycket. Mycket i vår defensiv är mycket bättre. Sedan fick vi inte träff i boxen i dag, som vi normalt sett har haft under hela säsongen. Det var lite surt, sa IKO-tränaren Martin Filander.

Tomas Mitell, tränare i Färjestad, och Martin Filander, tränare i IK Oskarshamn, på en pressträff
Färjestads tränare Tomas Mitell och Martin Filander, huvudtränare i IK Oskarshamn, på pressträffen efter matchen. Foto: Peter A Rosén

Det var IKO:s Jiri Smejkal som öppnade målkontot i numerärt överläge, fem mot fyra, 05:49 in i den första perioden.

Drygt två minuter senare kvitterade Färjestad i powerplay, fem mot fyra. Henrik Björklund var den lycklige.

IKO återtog ledningen via ett nytt powerplaymål efter 11:17, spel fem mot fyra. Det var skyttekungen Patrik Karlkvist som slog till.

Knappt en minut senare kvitterade Värmlandslaget i numerärt överläge, fem mot fyra (Joel Nyström).

05:28 in i mellanperioden skickade IKO:s poängspruta Antti Suomela in 3–2-pucken i spel fem mot tre.

Färjestad kvitterade efter 12:06 (Theodor Lennström i spel fem mot fyra).

I mitten av slutperioden gjorde Färjestad 4–3 (Per Åslund).

IKO tog ut målvakten (Tim Juel) i slutet – och spelade sex mot fem i jakten på en kvittering.

Då gjorde Färjestad 5–3 i tom kasse (Joakim Nygård).

IKO möter Malmö på bortais på torsdag.

Här gör Jiri Smejkal i IK Oskarshamn mål mot Färjestad
Här gör IK Oskarshamns Jiri Smejkal 1-0 i numerärt överläge, fem mot fyra. Foto: Peter A Rosén
Jubel i IK Oskarshamn efter ett mål mot Färjestad
Jubel efter Jiri Smejkals 1-0-mål. Foto: Peter A Rosén
Jubel efter Patrik Kalkvists 2-1-mål. Foto: Peter A Rosén

Här är tabellen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Antti Suomela. Två poäng, ett mål och en målgivande passning, i dag. Etta i SHL:s poängliga med 13 pinnar (fyra mål och nio målgivande passningar).

** Patrik Karkvist. SHL:s skyttekung fortsätter att göra mål. Ett mål (hans åttonde för säsongen) och en målgivande passning den här gången (vilket ger nio pinnar totalt).

* Jiri Smejkal. Bra match. Ett mål och en målgivande passning.