Search
Close this search box.
Edit Content
Search

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamn har gjort klart med en ny huvudtränare

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS

OSKARSHAMN

En ny tränare har skrivit på för IK Oskarshamn.

Det är Martin Filander som har ritat på ett treårskontrakt.

Under de senaste fyra åren har 38-årige Martin Filander haft uppdraget som assisterande tränare i Malmö.

– Det känns jättekul och superspännande. Jag har både spelat mot och följt IK Oskarshamn under de senaste åren – och det är en häftig resa som föreningen har gjort. Att ta klivet upp i SHL efter att under lång tid ha spelat i Hockeyallsvenskan, det är imponerande. Utifrån känns det som en familjär klubb, där orten verkligen visar sitt stöd, säger Martin Filander i ett pressmeddelande som IKO skickade ut på tisdagseftermiddagen.

Bygger relationer

Martin Filander beskriver sig själv som en tränare som bygger relationer med spelarna och medarbetarna. Kommunikationen är viktig, betonar han.

– Med ärlig kommunikation blir man bättre. Det handlar om att man lär känna varandra i grund och botten. Som person försöker jag vara öppen och visa att alla har rätt att visa sin åsikt. Sedan har jag det yttersta ansvaret för att leda gruppen i rätt riktning.

Frågan är hur IKO kommer att spela under Martin Filanders ledning?

– Det blir ofta klyschigt när tränare pratar om sin hockey – men vi kommer att behålla en del av den hockey som IKO spelar i dag. Många är imponerade av hur det har sett ut, även jag, ska jag tillägga. Det vi behöver utveckla är ett större driv i spelet – och vi måste bygga en offensiv och ett spel med pucken över hela isen.

– Vi ska vara riktigt intensiva och tuffa över hela isen. Vi kommer att göra vissa justeringar – men grunden kommer att finnas kvar.

Vad kan publiken förvänta sig, då? Jo, Martin Filander berättar att han ska försöka bjuda på sig själv så mycket som det bara går.

Är tydlig

– Jag tycker även att det är viktigt att vara tydlig med hur vi tänker i olika situationer och skapa en glädje kring laget. Jag vet att publiken i Oskarshamn är engagerad, högljudd och skapar en otrolig stämning i hallen. Jag strävar efter att det ska vara roligt för publiken att komma till våra matcher.

Vilket mål har han då – för den kommande säsongen?

– Det behöver vi sätta oss ner tillsammans och komma fram till. Men ambitionen är så klart att bli bättre än förra säsongen – men det är en fråga för mig, laget och styrelsen att komma fram till. I slutändan handlar det om en strävan att ta sig till positiva matcher i slutet av säsongen. Förutsättningen för det måste vi dock, som sagt var, ta med laget och ledningen, säger Martin Filander.

Hans treårskontrakt gäller från och med 1 maj.

Sedan tidigare är det klart att Jeff Jakobs ska ha rollen som assisterande tränare.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Den tillfällige huvudtränaren Per-Erik “Perra” Johnsson lämnar och 38-årige Martin Filander kliver in i rollen som ny tränare för IKO. FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS