Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamn har gjort klart med nya fystränare

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn har gjort klart med nya fystränare inför den kommande säsongen i SHL.

Philip Wärmegård återvänder till klubben och Jan Hammar kommer in från Avesta BK. Det berättar IKO på sin hemsida, www.ikoskarshamn.se.

Philip Wärmegård var ansvarig för fysträningen i IKO mellan 2015 och 2018.

– Hemma är alltid hemma. IK är en familjär förening där man känner sig hemma så det är väldigt skönt att vara tillbaka. Jag fick testa på SHL med Mora under två säsonger och det var både spännande och smickrande att få testa på det. Jag kommer tillbaka till IK med erfarenheter som både utvecklat mig professionellt och personligt, säger han till IKO:s hemsida.

Efter en lång karriär som spelare sadlade Jan Hammar om till fystränare – och nu är han alltså klar för IKO.

“Jäkligt skoj”

– Detta ska bli jäkligt skoj. Jag har jobbat med både Philip och (Martin) Filander tidigare och vet hur de funkar och jag vet att vi samarbetar på ett bra sätt. Jag och Philip jobbar efter samma filosofi där mycket fokus hamnar på siffror för att spelarna ska få ut så mycket av sin fysik som möjligt. IK Oskarshamn är en uppstickare under utveckling och det ska bli kul att få vara med i utvecklandet av föreningen, säger han till klubbens hemsida.

Philip Wärmegård ska i första hand ta hand om J18- och J20-laget – och Jan Hammar ansvarar för a-laget.

“Minska glappen”

– Det är uppdelningen men i verkligheten kommer vi jobba väldigt tätt. Vi vill minska glappen mellan J18, J20 och a-laget. Då funkar det inte att sätta strama linjer kring vem som ansvarar för vem och så vidare. Det kommer vara högt i tak och ett friskt vädrande av åsikter som jag tror är utvecklande för alla, säger Jan Hammar till IKO:s hemsida.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS