IK Oskarshamn har nu elva förluster i följd i SHL

STOCKHOLM/OSKARSHAMN

Två enkla mål sänkte IKO på Hovet. Bra prestation och bra spel. Men det är en dålig tröst när det blev elfte förlusten i följd. Det går heller inte att försvara förlusten med att Djurgården hade tur. Djurgården vann med 5-4 hemma på Hovet.

– Det som gör ont mest idag är att vi släpper in två enkla mål och att vi inte sätter helt öppna lägen framåt, summerade IKO-tränaren, Per-Erik Johnsson.

– Prestationen från laget är helt okej, men det som fattas är att släppa in färre mål och göra fler mål framåt.

IKO hade flera kanonchanser att kvittera till 5-5 de sista tre minuterna när Perra tog ut målvakten. Bland andra hade John Dahlström tre ypperliga lägen, det bästa när han fick ett överspel och tre fjärdedelar av buren tom på egen sida men ändå lyckade skjuta på Niklas Svedberg i hemmakassen. John hade även ett jätteläge till men sköt utanför.

Att Djurgården kom undan med andan i halsen på slutet är inget att hymla med, men IKO får skylla sig själva att det blev förlust och hemmalaget behöver inte be om ursäkt.

Bachman sträckte sig

Matchen började lite krångligt för IKO. Målvakten Richard Bachman fick sträcka ut på en räddning efter tre minuter och sträckte sig så illa att han var tvungen att byta.

Daniel Rosengren tog över och det var inget som oroade laget.

IKO fick spela powerplay efter fyra minuter och precis när utvisningen var över fick Oskar Nilsson till ett dragskott efter isen som gick in vid bortre stolpen.

Spelet böljade fram och tillbaka och när IKO drog på sig en utvisning så kvitterade Alexander Holtz på en läcker styrning på en lika läcker framspelning av Linus Hultström.

Minuten senare fick hemmalaget spela fem mot tre efter onödiga utvisningar av Filiph Engsund och Joakim Thelin.

Det utnyttjade Djurgården direkt när Dick Axelsson skottfintade och spelade över till Linus Hultström som säkert skottade in pucken. Till 2-1.

Men även Djurgården hade sina fläckar då man släppte till två frilägen i samma powerplay. Först slet sig Filip Karlsson fri, men målvakten räddade. Direkt efter rev IKO:s nyckelspelare, Johannes Salmonsson, åt sig pucken och slog in pucken precis vid stolproten till 2-2.

IKO fick en bra start i andra när Filiph Engsund gick runt kassen och skulle lägga in pucken köksvägen. Karri Rämö räddade men lyckades inte hålla pucken utan var över mållinjen.

Efter det målet valde DIF-tränaren, Robert Ohlsson, att byta ut Rämö mot Niklas Svedberg.

Styrde in pucken i egen kasse

Ett av de billiga målen som Perra Johnsson talade om vara 3-3 målet när Michael Haga lobbade iväg pucken. Rosengren hade full koll men lyckades missa med plocken och styrde istället in pucken i egen kasse.

4-3 gjorde Djurgården efter 16 minuter när Henrik Eriksson stod påpassligt framför IKO-kassen och kunde lägga in pucken mellan benskydden.

I sista perioden kvitterade IKO igen, Jesper Dahlroth la in ett höstlöv mot kassen från blå som damp ner precis under ribban.

Djurgården 5-4 mål var ett riktigt skitmål. IKO backen skulle lägga sarg ut. Linjemannen stod mitt på blå linjen och hindrade pucken att gå ut. Domaren bemödade sig inte ens att hoppa eller försöka flytta på sig när han såg pucken komma. Istället höll sig Anton Hedman framme och fick fritt fram mot Rosengren och satte upp pucken i krysset.

Ett riktigt skitmål att förlora en match på. Men enligt reglerna är domarna en död punkt, och den här linjemannen var definitivt mer död än levande.

Kommande vecka väntar Örebro hemma på tisdag, HV71 borta på torsdag och Rögle hemma på lördag.

Noterbart är att Simon Deprés inte spelade mot Djurgården.

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

Jesper Dahlroth kvitterade till 4-4 i tredje perioden. Ett höstlöv från blå som damp ner precis under ribban. Men tyvärr höll det inte utan Djurgården fick till 5-4 och vann. FOTO: PIERRE STJERNFELDT