Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamn har värvat en intressant juniorback

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn har värvat en spännande juniorback.

Simon Olofsson heter han. Och han ska först och främst förstärka IKO:s J20-lag i Super-Elit.

Men till IKO:s hemsida säger han att han siktar på att få några SHL-matcher på sitt cv också under den kommande säsongen.

Simon Olofsson är 19 år och han har spelat för Linköpings HC under hela karriären.

“Dags att röra på sig”

– Som spelare vill man så klart hela tiden utvecklas och bli bättre i det man gör på isen. Jag har bara spelat och bott i Linköping och kände att det var dags att röra på sig. När Oskarshamn hörde av sig kändes det som ett perfekt steg för mig, säger Simon Olofsson till IKO:s hemsida.

– Jag är glad att jag får den här chansen. Jag hoppas att jag får en större roll än jag haft tidigare och att jag växer med den uppgiften. Jag tror att det kommer naturligt när man flyttar hemifrån och kommer till ett nytt ställe. Man är tvungen att anpassa sig och det är nyttigt, både som människa och som hockeyspelare.

“Stark i defensiven”

– I grunden är jag stark i defensiven. Förhoppningsvis kan jag ta ytterligare kliv i det spelet samtidigt som jag vill utveckla de offensiva bitarna, att ha mer puck offensivt och hur jag sätter igång spelet, säger han till IKO:s hemsida.

Under den gångna säsongen gjorde Simon Olofsson 15 poäng på 42 matcher i LHC:s J20-lag.

– Det är klart att det blir en speciell säsong. Jag känner alla i killar i Linköpings J20 och är riktigt taggad på att få spela de matcherna. Det är de matcherna jag ser mest fram emot. Skulle jag få chansen i en SHL-match mot Linköping. Det hade varit hur coolt som helst, säger han till IKO:s hemsida.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Simon Olofsson. FOTO: IK OSKARSHAMN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS