Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamn har värvat en slovakisk back med meriter från VM

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Den 27-årige VM-meriterade backen Adam Janosik, från Slovakien, har skrivit på ett ettårskontrakt med IK Oskarshamn.

.– Landslagsuppdragen har varit väldigt nyttiga för mig och har utvecklat många delar i mitt spel. Visst, jag är back, men jag vågar även ta offensiva initiativ när tillfälle ges. Samtidigt är det defensiva arbetet prio ett för att kunna ta offensiva steg, säger Adam Janosik till IKO:s hemsida, https://www.ikoskarshamn.se/artikel/dtf1ak9tv-2egc1/vm-meriterade-adam-janosik-klar-for-ik-oskarshamn.

– Jag ser mig som en tvåvägsback och då måste man kunna hålla en jämn nivå både offensivt och defensivt.

Adam Janosik har mestadels spelat i den tjeckiska högstaligan, men det har även blivit en utflykt till Kanada. Han har dessutom representerat Bratislava i KHL. Nu väntar spel i SHL för allra första gången.

“En barndomsdröm”

– Det är en barndomsdröm att spela i Europas största ligor. I tidigare lag har jag varit med i Champions Hockey League och mött en del svenska lag. De håller hög nivå och jag är spänd på att få spela mot så bra motståndare under hela säsongen, säger han till IKO:s hemsida.

Senast IKO hade en slovakisk spelare i laget var under säsongen 2017/2018. Då var Martin Fehérváry ett stort utropstecken i truppen.

“Bra minnen”

– Jag pratade med Martin innan jag skrev på. Han hade bara bra minnen från Oskarshamn och sa att det var en liten men väldigt fin stad. Jag och min fru har precis fått barn så jag tror att det är en bra stad för oss att bo i. Jag ser fram emot att komma till Oskarshamn i augusti, säger 180 centimeter långe och 85 kilo tunge Adam Janosik till IKO:s hemsida.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Mathias Tjärnqvist (assisterande tränare), Jeff Jakobs (assisterande tränare) och Thomas Fröberg (general manager) kan konstatera att klubben har fått in ytterligare ett intressant nyförvärv. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS