IK Oskarshamn blev fullständigt förnedrat i Jönköping: HV71 vann med 10-1

Ishockey

SHL

HV71 – IK Oskarshamn 10–1 (3–1, 3–0, 4–0)

Mål, IKO: Gustaf Westlund.

SHL-jumbon IK Oskarshamn, som låg under med 0–3 efter endast två minuter och 57 sekunder i den första perioden, blev fullständigt förnedrat i Jönköping under lördagseftermiddagen.

IKO skämde ut sig och nästjumbon HV71 vann med hela 10–1.

Oskarshamn, som visade upp ett uruselt försvarsspel under matchinledningen, tog en timeout efter 0–3-pucken och tränarstaben plockade ut målvakten Marek Langhamer.

Emil Kruse ersatte honom mellan stolparna och IKO-spelet blev bättre.

Hemmalaget ledde med 3-1 efter en spelad period, efter att IKO:s Gustaf Westlund hittat rätt.

”Inte vakna”

– Det får fan inte bli så. Vi var inte vakna – vi tog egentligen inte något bra beslut under de första tre minuterna. Efter timeouten spelade vi upp oss – och det blev bättre och bättre, sa IKO-forwarden Patrik Karlkvist (bilden) till TV4 Sport om periodstarten.

HV71-tränaren Johan Lindbom tog en timeout efter gästernas reduceringsmål.

Patrik Karlkvist var ytterst nära att reducera till 3-2 i slutet av inledningsperioden.

– Det var ett jättefint läge jag fick. Men jag vet inte var den tog. Den gick mellan benen, men slank utanför, sa han till TV4 Sport.

3-1 blev 6-1…

29 sekunder in i mellanperioden ökade HV71 på till 4-1.

Under den senare delen av samma period kom 5-1-pucken.

Med 13 sekunder kvar av den andra perioden kom 6-1-målet.

”Stukat i skallarna”

– Det är tufft. Det är svårsummerat – bitvis jobbar vi på bra i bytena, med bra sekvenser, men vi har otroliga dippar. Sedan tar vi inte vara på pucken när vi väl har den. Jag tycker att vi försöker där ute – alla sliter – men det är klart att det är ganska stukat i skallarna. Vi jobbar på hela tiden, sa IKO:s Jonas Engström, den tidigare lagkaptenen, till TV4 Sport efter två perioder.

I början av slutperioden var det dags för 7-1.

Med 13:20 kvar kunde HV71 göra 8-1.

André Petersson blev fyramålsskytt när han tryckte in 9-1 med drygt tio minuter kvar av tillställningen.

Med 07:11 kvar hade vi tvåsiffrigt på tavlan, 10-1.

Inför matchen sa IKO:s huvudtränare Martin Filander att laget nu är inställt på att det blir negativt kvalspel i mars.

”Bedrövligt”

– Det är bedrövligt. Vi får nog samla oss lite grand innan man kan säga något vettigt om det här. Det är klart att man tycker jäkligt synd om supportrar och alla i klubben, men det är vad det är. Vi måste repa mod, det här är inte okej. Vi måste se oss själva i spegeln och börja ta tag i våra egna prestationer. Vi har två målvakter som blev helt uthängda i den här matchen. Samtidigt måste vi blicka framåt i det här läget – det här kan vi inte göra något åt. På något sätt är vi på bottens botten. Nu är det bara uppåt som gäller, sa Martin Filander till TV4 Sport efter slutsignalen.

TV4 Sport:s utsände undrade om Martin Filander anser att han är rätt person att leda IKO i ett kval.