IK Oskarshamn vände och vann hemma mot Timrå

OSKARSHAMN

Ishockey

SHL

IK Oskarshamn – Timrå 6–3 (0–1, 4–1, 2–1)

Mål, IKO: Cam Brace 2, Dale Weise, Patrik Karlkvist, Daniel Muzito-Bagenda, Joakim Thelin.

Matchfakta

IK Oskarshamn låg under med 0-1 efter den första perioden i Be-Ge Hockey Center på lördagseftermiddagen.

Men hemmalaget vände och vann med 6-3.

Det var Ty Rattie som gjorde gästernas ledningsmål 07:37 in i den första perioden (powerplaymål, fem mot fyra).

Dale Weise kvitterade i den andra perioden (Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl assisterade).

Timrå tog återigen ledningen, trots kraftigt spelövertag för IKO (Joey LaLeggia hittade rätt bakom Tim Juel).

Men en minut och en sekund senare var det kvitterat. Skyttekungen Patrik Karlkvist gjorde målet (Fredrik Olofsson och William Worge Kreü spelade fram).

Daniel Muzito-Bagenda satte IKO:s ledningsmål 52 sekunder senare (Lukas Pilö och Brian Cooper assisterade).

17:18 in i mellanakten skickade Cam Brace in 4–2-pucken i numerärt överläge, fem mot fyra.

IKO vann skotten med hela 22–7 i andra perioden (12–9 till Timrå under de första 20 minuterna).

I slutperioden gjorde Cam Brace sitt andra mål i matchen (på ett friläge efter en fin Tomas Zohorna-passning).

Timrå reducerade med drygt tre minuter kvar av fajten.

Joakim Thelin gjorde 6-3-målet i tom kasse, då Timrå hade tagit ut målvakten i jakten på ytterligare en reducering (Daniel Muzito-Bagenda fick passningspoängen).

IKO:s bortamatch mot Linköping, som avbröts i torsdags på grund av ett hål i isen, ska spelas klart på måndag (två perioder kvar).

Därefter är det dags för julledighet.

IKO möter Skellefteå AIK på bortais på annandagen.

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Fredrik Olofsson (bilden). Landslagscentern är tillbaka efter en kortare skadefrånvaro. Mycket bra, som vanligt. Spelade fram till två mål.

** Dale Weise. Inblandad i mycket. Gjorde 1-1-målet och fick en passningspoäng på 5-2-målet. Kunde ha gjort fler mål. Hade flera fina lägen.

Lukas Pilö. Backen som bara blir bättre och bättre. Spelade fram till två mål i dag.