Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamns spelarbudget krymper

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Spelarbudgeten krymper inför nästa säsong. Det meddelar IK Oskarshamn, som nu korttidspermitterar både spelare och personal, med anledning av coronakrisen.

Det skriver hockeyklubben på sin hemsida, www.ikoskarshamn.se.

”Vi följer utvecklingen och måste ta till åtgärder för att säkerställa att klubben överlever den här krisen”, skriver IKO.

I förstaskedet korttidspermitteras spelare och personal under april, maj och juni. Vissa nyckelpersoner kommer att vara kvar i tjänst.

“Hårt jobb”

– Vi har ett hårt jobb framför oss med att maximera intäkterna i dessa tider. Därför är bedömningen i dagsläget att vi inte kan permittera hela personalstyrkan. Detta beslut omprövas löpande, säger klubbchefen Martin Åkerberg i ett uttalande.

Han har fått i uppdrag av styrelsen att plocka fram ett åtgärdspaket och en ny budget för kommande säsong, utifrån de förutsättningar som råder just nu. Detta presenterades och godkändes under ett styrelsemöte på måndagskvällen.

“Mindre ram”

– Vi går in i nästa säsong med en mindre ram än vad vi först hade räknat med. Det innebär både spelarbudget och övrig organisation. För att anpassa oss till detta förbereder vi också uppsägningar i organisationen, säger Martin Åkerberg.

Han fortsätter:

– Jag hoppas att vi med dessa åtgärder ska kunna gå stärkta ur krisen och komma väl förberedda inför kommande säsong. Skulle läget i samhället förvärras utesluter vi inte fler åtgärder, vi har ett ansvar att sätta klubbens bästa i första rummet.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO: PIERRE STJERNFELDT
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS