IK Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg: ”Sämsta jag sett”

LINKÖPING

Tionde förlusten i följd är ett faktum.

Det såg stundtals ut som att IK Oskarshamn hade tagit med sig John Blund i bussen upp till Linköping på tisdagskvällen.

Ett sömnigt IKO låg under med 0-4 efter drygt tolv minuter i den första perioden.

God natt…

Det stod 0-3 efter sju minuter.

Då bytte Oskarshamn målvakt. Joe Cannata fick lämna kassen och in kom Tex Williamsson.

”Otroligt frustrerande”

Men LHC, som nu har passerat IKO i botten av tabellen, skulle göra ett mål till innan den nattsvarta förstaperioden var över.

”Otroligt frustrerande. Det här är den sämsta perioden som jag har sett sedan jag kom till Oskarshamn förra året. Det såg ut som att det var tio blå på isen, i stort sett. Linköping var bra, men vi var bedrövligt dåliga”, sa IKO:s sportchef Thomas Fröberg (översta bilden) till C More i den andra periodpausen.

”Skitdåligt”

IK OSKARSHAMNS FILIPH ENGSUND TILL C MORE I DEN FÖRSTA PERIODPAUSEN

”Skitdåligt. Vi spelar slarvigt. Det är för många individuella misstag. Alla måste ta tag i sig själva och börja spela hockey”, sa IKO:s Filiph Engsund till C More efter de inledande 20 minuterna.

Filiph Engsund.

IKO vaknade lagom till andra perioden. Den offensivt skicklige backen Pontus Näsén reducerade i numerärt överläge, fem mot fyra, i slutet av mellanakten.

I början av den tredje perioden kom ytterligare ett powerplaymål (Nolan Zajac).

Dansken hittade rätt direkt

Och sedan gjorde den inlånade dansken Nick Olesen 3-4 i numerärt överläge, fem mot fyra.

Det kändes som att IKO skulle kunna vända.

Men LHC gjorde 5-3 efter drygt sju minuter. Tungt för IKO, förstås.

6-3 kom kort därpå. Ridå…

Noterbart är att LHC vann med samma siffror när lagen möttes i Oskarshamn i mitten av november.

Nyförvärv på ingång

– Vi fick en riktigt dålig matchstart. Och vi släppte in ett par riktigt billiga mål, sa IKO:s huvudtränare Martin Filander till C More.

Inledningen påverkade energin i laget, konstaterade han.

– Vi började spela i affekt. I andra perioden spelade vi ganska bra och vi fick betalt i powerplay. I tredje perioden var vi verkligen tillbaka. Tyvärr hade vi inte närvaron som krävdes. Istället sprang vi bom och blev straffade. Nu gäller det att ta hand om huvudena inför nästa match. Vi måste inse att det vi gör där ute spelar roll, sa Martin Filander till C More.

Thomas Fröberg kan ha ett välbehövligt nyförvärv på gång. Till C More sa han att han väntar på ett ja eller nej från en spelare. Vår tidning har tidigare skrivit om jakten på en spelare som kan göra skillnad.

Härnäst väntar två matcher mot Luleå (borta på torsdag och hemma på lördag).

Och på måndag kommer Växjö till Oskarshamn. Jobbigt spelschema innan jul, minst sagt…

ISHOCKEY

SHL

LINKÖPINGS HC – IK OSKARSHAMN 6-3 (4-0, 0-1, 2-2)

Mål, IKO: Pontus Näsén, Nolan Zajac, Nick Olesen.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: Nick Olesen. Inlånad från Södertälje SK i allsvenskan. Hyfsad debut i IKO-tröjan. Mål direkt.

2: Tex Williamsson. Kom in vid ställningen 0-3 och gjorde ett bra jobb mellan IKO-stolparna.

1: Nolan Zajac. På väg mot storformen igen? Ett mål och en målgivande passning ikväll. Oerhört sevärd emellanåt.