Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamns stjärnförvärv Dale Weise: ”Jag är som en schweizisk armékniv”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

IK Oskarshamns stjärnförvärv Dale Weise placerades i kedjan med Daniel Muzito-Bagenda och John Dahlström på måndagsträningen i Be-Ge Hockey Center.

– Det skulle kunna vara en bra lina. Vi får se hur det går på träningarna, säger IKO:s huvudtränare Martin Filander till vår tidning.

Vi börjar med den stora frågan:

Kan Dale Weise vara med och spela i hemmamatchen mot Brynäs IF på torsdag?

– Vi får se hur han reagerar – vi tar ett beslut i morgon eller på onsdag. Men han går för fullt från och med i dag, svarar Martin Filander.

Johannes Salmonsson tränade i gul väst i dag (vilket innebär att han inte var tacklingsbar). Hur ser det ut för honom?

– Vi får se hur det blir. Vi håller fortfarande på att utreda den saken. Just nu är han inte spelklar i alla fall, säger IKO-tränaren.

”Jag kan göra allt”

DALE WEISE, IK OSKARSHAMN

Oskarshamns-Nytt pratar med den 33-årige forwarden Dale Weise strax efter måndagspasset.

Dale Weise. Foto: Peter A Rosén

Hur känns det att vara i Oskarshamn?

– Det känns bra. Jag gillar det. Det är en fin stad – och här älskar folk sitt hockeylag.

Vad säger du om dina lagkamrater?

– De är underbara. Lagsammanhållningen har varit den bästa biten hittills. Alla pratar engelska – vilket gör att jag kan acklimatisera mig väldigt snabbt. Det är bra ledare och spelare. Jag är glad över att vara här.

Om du jämför SHL och NHL – vad säger du då?

– Det är väldigt svårt att jämföra. Skillnaderna är stora. Rinkarna är större här – och spelstilen i SHL är unik. Men det är en bra liga.

Hur vill du beskriva dig själv som hockeyspelare?

– Jag kan göra allt – vilket är anledningen till att jag var så framgångsrik i NHL under så lång tid. Jag är som en schweizisk armékniv (ett multiverktyg). Jag kan spela i numerära under- och överlägen, jag kan spela fysiskt, jag kan leverera framåt. Ja, jag kan ta vilken roll som helst.

Varför valde du att skriva på för IK Oskarshamn?

– Det var en kombination av flera olika saker som avgjorde. Jag ville framför allt komma till en klubb där jag får en stor roll i laget.

Tror du att IKO kan ta en slutspelsplats?

– Ja, efter vad jag har sett hittills så är jag helt säker på det. Jag har inte sett alla lag i ligan än – men vi spelade riktigt bra mot Frölunda, säger Dale Weise.

Du har många slutspelsmatcher i NHL på meritlistan. Hur vill du beskriva den upplevelsen?

– Det var det man drömde om som ung hockeyspelare. Alla vill vara med i ett NHL-slutspel. Och jag spelade min bästa hockey i slutspelsmatcherna. Jag trivdes verkligen.

”Oj, det är en bra fråga. Den har jag aldrig fått tidigare i en tidningsintervju”

DALE WEISE

Vilka är höjdpunkterna i din karriär hittills?

– Det finns många. Det är svårt att välja. Men första NHL-matchen var speciell. Och det första NHL-målet, förstås. Jag har även gjort en del stora mål på övertid. Alla slutspelsmål är väldigt speciella, naturligtvis. Och jag kommer aldrig att glömma mitt hattrick mot Calgary.

Hur vill du beskriva dig själv som person?

– Oj, det är en bra fråga. Den har jag aldrig fått tidigare i en tidningsintervju. Jag är en social, karismatisk, omtänksam och trevlig kille. Jag njuter av livet varje dag – och jag är tacksam för att jag får leva och för att jag får spela hockey. Man hittar nog inte många personer som har lika roligt som jag. Jag har en positiv livssyn, säger Dale Weise.

Fakta / Dale Weise

Ålder: 33 år (född i Winnipeg, Kanada, 1988)

Längd: 188 cm.

Vikt: 93 kg.

Position: Forward.

Klubbfattning: Höger.

Klubbar i karriären: Winnipeg Sharks (WAAA U15), Winnipeg Trashers (MMHL), Winnipeg South Blues (MJHL), Swift Current Broncos (WHL), Hartford Wolf Pack (AHL), New York Rangers (NHL), Connecticut Whale (AHL), Vancouver Canucks (NHL), Tilburg Trappers (Nederländerna), Montréal Canadiens (NHL), Chicago Blackhawks (NHL), Philadelphia Flyers (NHL), Lehigh Valley Phantoms (AHL), Laval Rocket (AHL).

NHL-matcher: 513 (55 mål och 70 målgivande passningar). 45 slutspelsmatcher (sex mål och fem målgivande passningar).

Aktuell som: IK Oskarshamns mest välmeriterade nyförvärv någonsin. Kontraktet sträcker sig över innevarande säsong.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS