Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK Oskarshamns tränare Martin Filander: “Det är fantastiskt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Hur tänker IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander inför lördagskvällens bortamatch mot SHL-jumbon Timrå?

– Det kommer att bli tufft för oss, säger han.

– De har haft en väldigt, väldigt giftig offensiv på sistone. De spelar en väldigt omställningsrik och finurlig hockey. Det gäller att vi är oerhört ödmjuka och att vi är beredda på att lägga ned ett jäkla jobb över hela banan om vi ska kunna göra det svårt för dem. Timrå har många skickliga gubbar. Det är ett intressant lag – sedan har de haft det lite tufft emellanåt, men de utmanar alltid motståndarna från start.

“Ingen tränarmatch direkt”

MARTIN FILANDER OM 5-4-VINSTEN I SHL-PREMIÄREN HEMMA MOT TIMRÅ

Vad minns du av seriepremiären hemma mot Timrå (5–4-vinst)?

– Det var en mycket speciell match. En typisk premiär, med mycket nerver och mål där det studsade på någon fot. Det var märkliga mål – men vi hittade ändå en väg att vinna den matchen tack vare en bra offensiv. Det var en skön start – men det var ingen tränarmatch direkt.

Vilka är de viktigaste nycklarna för er i den här matchen?

– Vi måste vara oerhört tydliga och konsekventa – och hängivna till det som vi har kommit överens om, både inställningsmässigt och strukturellt. Att vi är med från start i matchen är också en otroligt viktig nyckel. Det var lite ringrostigt senast (3–2-seger, efter straffar, hemma mot Örebro på torsdagskvällen) – men energin var fin. Kan vi bygga vidare på energin och få lite mer tydlighet i vårt spel, så tror jag att vi har många nycklar på plats.

“Det är en otroligt skicklig och intressant spelare”

MARTIN FILANDER OM CAM BRACE

Det är alltjämt oklart om backen Robin Norell, som återhämtar sig efter en skada, kan vara med mot Timrå. Men han är med på bussen upp och Hugo Jonasson går in som sjundeback om det visar sig att Robin Norell inte kan lira.

Inga bakslag för Salle och Weise (Johannes Salmonsson och Dale Weise, som gjorde comeback i fajten mot Örebro på torsdagskvällen, efter varsin skadeperiod)?

– Nej, de är hela och mår bra.

Dale Weise i matchen mot Örebro på torsdagskvällen. Foto: Peter A Rosén

I dag blev det klart att Cam Brace förlänger kontraktet med en säsong (till och med 2022/2023). Det betyder mycket förstås…

– Ja, det gör det. Det är jätteroligt. Det var en otroligt stark kontraktsförlängning av oss. Det är en otroligt skicklig och intressant spelare som har kommit in i det här på ett bra sätt. Både han och vi tror att det finns mycket mer utveckling i honom. I och med att han får spela i det här tempot varje vecka, så kommer han bara bli bättre över tid, tror jag.

Cameron Brace. Foto: Pierre Stjernfeldt

Och Thomas Fröberg (sportchefen) förlängde sitt kontrakt med två år. Det betyder också mycket, naturligtvis…

– Ja, absolut. Vi tror att kontinuitet är nyttigt för oss. Det är jätteroligt att han är kvar.

“Det är jättekul att han är het just nu”

MARTIN FILANDER OM PATRIK KARLKVIST

Tänkte också att du måste kommentera det här med att Patrik Karlkvist faktiskt är etta i SHL:s skytteliga för närvarande (med tolv mål på 19 matcher). Hur ser du på det?

– Det är fantastiskt. Men jag tror inte att någon har tvivlat på att han har den spetsen i sitt spel. Vi har lyckats hitta en fin omgivning till honom (kompisarna i förstakedjan – Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl). Han får spela sin typ av hockey – som han har gjort under många år. Samtidigt som han har tagit kliv på den fysiska fronten. Han är dessutom duktig när det kommer till strukturen. Han har gjort ett jäkla jobb och tagit sig an uppgiften på ett ödmjukt sätt (det är 29-åringens första säsong i SHL). Han har verkligen anammat det som vi vill göra. Det är jättekul att han är het just nu. Det blir matchavgörande för oss. Det är viktigt för oss som lag. Det är en imponerande start, men resan är lång, säger Martin Filander.

Patrik Karlkvist. Foto: Peter A Rosén

Tänkbart IKO-lag mot Timrå:

Målvakter:

Tim Juel (Joe Cannata)

Förstafemman:

Lukas Pilö, Brian Cooper – Kim Rosdahl, Fredrik Olofsson, Patrik Karlkvist

Andrafemman:

Philip Samuelsson, Emil Martinsen Lilleberg – Jonas Engström, Tomas Zohorna, Hynek Zohorna

Tredjefemman:

William Worge Kreü, David Quenneville – Dale Weise, Daniel Muzito-Bagenda, Cam Brace

Fjärdekedjan:

Joakim Thelin, Johan Johnsson, John Dahlström

Extraforward:

Johannes Salmonsson

Sjundeback:

Hugo Jonasson

Här är SHL-tabellen.

Foto: Pierre Stjernfeldt (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS