Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IK OSKARSHAMNS TRÄNARE MARTIN FILANDER: ”Jag är jätteglad”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Färjestad vann skotten med 38–26.

IK Oskarshamn vann matchen med 4–3.

Därmed har IKO sex vinster i följd på hemmais.

– Jag är jätteglad över energin som vi hade i dag, säger IKO:s huvudtränare Martin Filander.

– Färjestad kom ut och var mycket bättre än oss. De hade 10–1 i skott, eller något åt det hållet, när vi gjorde vårt 1–0-mål. Efter det var matchen ganska jämn – och det var en bra match energimässigt.

– Oavsett resultaten, så måste jag vara ärlig och säga att Färjestad inte var så här bra i de två matcherna som de slog oss (5–0 i Oskarshamn och 2–0 i Karlstad). De var vassa i omställningsspelet och kampspelet – men vi hade också tävlingsinställningen. Och vi hade någon studs på rätt sida, vilket vi behövde i den här matchen – eftersom de var vassa i sina powerplay (FBK gjorde två mål på två försök och var därmed hundraprocentiga i numerärt överläge för andra matchen i följd).

Martin Filander konstaterar också att det var några individuella prestationer som blev väldigt betydelsefulla för IKO denna afton.

– Vi hade ett mycket bra målvaktsspel och sedan var det några som stack ut med de avgörande passningarna och aktionerna, som gjorde att vi kunde vinna matchen.

”Jättekul för honom”

MARTIN FILANDER OM HAMPUS PLATOS SUCCÉ

– Jag tycker inte att vi var bättre sett över 60 minuter – men vi tävlade bra och vi mötte ett väldigt bra lag. Nu hittade vi en väg till vinst. Det är bra för vår moral.

Hampus Plato (som gjorde sitt första mål i SHL och dessutom spelade fram till Robin Norells 4–3-mål) var väldigt bra. Vad säger du om hans insats?

– Det är jättekul. Han har gått bra hela säsongen – både hos oss och i juniorlaget. Det är inte alltid vi kan sätta honom i den omgivningen såklart (Hampus Plato spelade center i kedjan med Patrik Karlkvist och Kim Rosdahl, då OS-centern Fredrik Olofsson saknades). Killarna tar hand om honom på ett jättebra sätt. Han har vikarierat där några gånger på träningarna. Vi har sett att han vågar spela och att han kan göra grejer. Att han gjorde ett plus ett i dag var otroligt viktigt för oss. Det är jättekul för honom och vårt lag. Det är alltid glädjande när unga killar tar kliv – Mikkel Øby-Olsen (forward i kedjan med Hynek och Tomas Zohorna) och Hugo Jonasson (sjundeback) förtjänar också en eloge efter dagens match, säger Martin Filander.

”Vi var värda poäng”

FÄRJESTADS TRÄNARE JOHAN PENNERBORN

– Jag tycker att vi gjorde en bra bortamatch prestationsmässigt. VI vårdade pucken och spelade bra ishockey. Vi var värda poäng. Men sådan är hockeyn ibland, att det tjurar emot lite grand. Deras 4–3-puck var på väg att gå långt utanför, men den tog på ett skydd och gick rakt in i mål. Det var en tuff tisdagskväll – men så kan det vara ibland, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Hockeymatch mellan IK Oskarshamn och Färjestad
Martin Filander och hans manskap åker till Växjö på torsdag, med åtta bortaförluster i följd. Kan IKO bryta den negativa trenden i Smålandsderbyt månne? Foto: Peter A Rosén
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS