IK Tuna Södra och Rödsle BK delade på poängen

ISHULT/OSKARSHAMN

IK Tuna Södra tog sin första poäng för säsongen när man spelade 2-2 (1-1) mot Rödsle BK hemma på Ljungvallen.

Det var ett stort steg i rätt riktning, säger Ola Karlsson, tränare i IK Tuna Södra.

IK Tuna Södra har haft det motigt så här långt i seriespelet, men mot Rödsle fick man lite mer ordning på spelet.

–Det var betydligt bättre från vår sida idag än tidigare, det var roligt att se, säger Ola Karlsson.

–Rödsle är kul att möta och det är duktiga och snabba unga killar de har i laget.

Tuna Södra tog ledningen med 1-0 genom Emil Svensson innan Linus Petersson kvitterade till 1-1, ett resultat som stod sig till pausvilan.

”Har det mesta av spelet”

Rödsle tog också ledningen i den andra halvleken genom Emil Semaan, men den här gången var det Tuna Södras tur att kvittera när mittbacken Jonas Karlsson, bäst för dagen i Tuna Södra, gjorde 2-2 med tio minuter kvar av matchen.

–Ska jag vara ärlig så ligger väl Rödsle lite närmare segern, de har det mesta av spelet, säger Ola Karlsson.

–Målchanserna var väl mer jämnt fördelade och våra fasta situationer var lyckade. Skönt att vi kunde ta en poäng trots att de pressade på i slutet.

Rödsles tränare Johan Wigren var inte heller missnöjd med en poäng trots stort spelövertag.

”Mycket boll”

–Det hjälper ju inte att ha mycket boll om man inte omsätter det i målchanser. Vi spelar riktigt bra, framför allt i första halvlek men vi skapar inte så mycket. Det vi saknar är en riktig rutinerad straffområdesspelare.

–Frågan är faktiskt om inte Tuna Södra har fler klara målchanser än vad vi har, avslutar Johan Wigren.

Nästa match för IK Tuna Södra är topplaget Ankarsrum på bortaplan nästa söndag. Samma dag tar Rödsle emot Hammarsgärde hemma på Fredriksberg.