Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKEA slår ett extra slag för att fler ska sälja tillbaka begagnade IKEA-möbler

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INREDNING

IKEA bjuder in till ”Buy Back Friday” igen. För tredje året i rad vill IKEA – under Black Week – slå ett extra slag för att fler ska sälja tillbaka sina begagnade IKEA-möbler till oss på IKEA. Detta genom att betala extra bra för just använda möbler som sedan säljs vidare i varuhusens cirkulärbutiker. Möblerna kan alla enkelt värdera i IKEAs förbättrade värderingsverktyg online.

Till och med den 27 november får den som redan är eller blir medlem i IKEA Family hela 50 procent extra värde tillbaka när hen säljer tillbaka sina gamla IKEA-möbler till något av våra varuhus. På så sätt hoppas vi att så många kunder som möjligt ska välja att spara på såväl plånbok som värdefulla resurser. 

Möbler som får en andra chans
IKEA vill ge gamla möbler en andra chans.

Värdering på nätet

En ungefärlig värdering av de produkter man önskar sälja tillbaka kan våra kunder enkelt göra online hemifrån. Värderingsverktyget är nu förbättrat. Nytt för i år är att vi utökat vilka produkter vi köper tillbaka. 

​​​​​​​– Vi har nyligen utökat vårt erbjudande med fler produkter, som till exempel barnmöbler, mindre heminredningsprodukter och en större andel av vårt utgångna sortiment. Genom att göra de enklare för kunderna att förlänga livet på IKEA möbler, kan vi ge fler produkter en andra chans i våra cirkulärbutiker och komma närmare vårt högt ställda mål om att bli cirkulära till 2030, säger Angelica Brenk, Service Experience Specialist på IKEA Sverige. 

Förbättrad second hand

Den förbättrade second hand-servicen innebär att vi nu köper tillbaka hela 73 procent av utgånget sortiment samt att vi adderat återköpen att även gälla flertalet barnmöbler samt heminredningsprodukter som krukor, ramar och liknande produkter.  

Här värderar du din möbel på IKEA.se

Medarbetarna i varuhusens cirkulärbutiker har med tiden blivit experter på att, ofta med enkla medel, fixa till och fräscha upp de möbler som säljs tillbaka till IKEA. Med deras tips kan du kanske förlänga livet på en älskad möbel du har hemma men ännu inte är beredd att släppa taget om. 

Kvinna i IKEA-butik

Så här fräschar du snabbt upp dina begagnade IKEA möbler:

  • Vill du ta bort djurhår från möblerna. En blöt disktrasa får effektivt bort oönskade hårstrån från soffan. Den fångar upp hår riktigt bra. Om du inte vill använda en blöt trasa på dina möbler, finns det ett annat städningshack du kan använda dig av: Stryk med en torr gummihandske över ytorna. Det brukar råda bot på det värsta håret.
  • Repor på träytor. Gnugga en valnöt mot repan (Inte skalet utan själva innerkärnan). Fettet i nöten gör att repan maskeras. 
  • Dålig lukt i skåp. Ställ in ett glas blandat med ättika och saften från en pressad citron. Låt stå någon dag och lukten försvinner.
  • Förnya möbler. Med hjälp av färg, nya beslag eller textilier kan man med små medel förnya och förlänga livet på sin möbel. Man har då även chansen att sätta sin egen prägel och design på möbeln.

Foto: IKEA

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS