Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

IKO-stjärnan Fredrik Olofsson: “Drömmar verkar gå i uppfyllelse nuförtiden”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Landslagscentern Fredrik Olofsson, som finns med i Tre Kronors OS-trupp, gjorde ett mål och spelade fram till tre när IK Oskarshamn körde över Frölunda med 7–4 (2–2, 3–1, 2–1) i Be-Ge Hockey Center.

25-åringen har därmed gjort 31 poäng (elva mål) på 31 matcher.

I den interna poängligan är det bara kedjekamraten Patrik Karlkvist (34 poäng, 20+14) som är vassare.

– Otroligt kul att Karla fick göra hattrick (Patrik Karlkvist gjorde tre mål på lördagen). Det var välförtjänt, säger Fredrik Olofsson efter målkalaset.

Han konstaterar att det är enkelt att komma till jobbet när man, som han, har så skickliga kedjekamrater (Kim Rosdahl och Patrik Karlkvist i förstalinan).

“Det var kul i kväll”

FREDRIK OLOFSSON, IKO

– Man är tacksam för att man får chansen och förtroendet. Det var kul i kväll. Karla och Rosdahl dominerar verkligen på den här nivån. Det är roligt att få vara med på den resan och bidra. Vi har haft en bra säsong hittills – och ska fortsätta att ha kul tillsammans. Det är bara att fortsätta, säger Fredrik Olofsson.

Vad säger du om Frölundamatchen?

– Jag tycker att första perioden var lite rostig för mig personligen. Jag hade inte riktigt samma driv in i spelet.

Christian Folins behandling av Dale Weise var dock den stora snackisen efter första perioden. Han tryckte till Dale Weise, som for in i sargen och tvingades avbryta matchen (skadeläget är okänt, men han kan i alla fall inte vara med borta mot Djurgården på söndagskvällen).

Christian Folin åkte på ett matchstraff – det gjorde även IKO-backen Brian Cooper då han stod upp för Dale Weise och tog en fajt mot Nicklas Lasu.

“Det var onödigt”

Hur ser du på den situationen?

– Det var onödigt. Han (Folin) kunde ha avvaktat lite med sin crosschecking. Det var ett farligt avstånd till sargen, då man verkligen kan åka in i den och skada sig. Folin kunde ha pressat honom lite och tryckt upp honom mot sargen i stället. Det hade inte varit något. Då hade han fått fast honom, precis som han ville. Men allt hände så snabbt – jag hoppas att Dale är okej. Det var bra av Cooper att stå upp. Det var jätteviktigt. Ibland är det hans spel som driver – och ibland är det hans attityd och personlighet. Han är verkligen en ledare – en kille som vi följer. När han klev av, så klev flera andra backar fram. Det var kul att se, säger Fredrik Olofsson.

“Jag vet bara att jag ska packa otroligt lätt”

Snart är det dags för OS i Peking. Hur går tankarna?

– Jag vet bara att jag ska packa otroligt lätt. Schemat kommer att vara väldigt tajt fram tills det är dags att åka. Det gäller att hålla sig frisk och ta hand om kroppen på ett bra sätt och förbereda sig på rätt sätt. När vi väl sitter på flyget, ja, då kan man kanske njuta några sekunder. Men nu ska vi fokusera på de återstående matcherna i SHL.

“Jag och frun har i princip varit i vår egen lilla bubbla ända sedan jag kom tillbaka från Ryssland”

Gör du något speciellt för att hålla dig frisk?

– Jag och frun har i princip varit i vår egen lilla bubbla ända sedan jag kom tillbaka från Ryssland (där Tre Kronor deltog i Channel One Cup mellan 16 och 19 december). Vi åkte ingenstans över jul och vi gjorde inget på nyår.

– Det är jättekul att man har fått den här chansen. Men det kommer också med ett pris i dessa tider. Det gäller att vara extra noggrann och göra allt för att hålla sig frisk. Jag tror inte att jag skulle kunna leva med mig själv om jag hade gjort något som hade hindrat mig från att åka.

“Först trodde jag att Åkerblom skämtade”

Hur reagerade du när du fick veta att du hade fått en plats i OS-truppen?

– Först trodde jag att Åkerblom (Markus, assisterande förbundskapten) skämtade. Men, nej, det kändes ändå rätt, med tanke på resan som jag har gjort med gubbarna. Jag är redo att ta ett kliv till på internationell nivå. Det här är så himla kul – jag tror inte att jag har hunnit inse hur stort OS är. Den här chansen kommer aldrig att komma tillbaka. Även om man tar sig till NHL, så är chansen liten framöver – med tanke på hur många skickliga spelare det finns i det här landet. Jag är otroligt tacksam. Det kommer att bli otroligt kul.

Och ni siktar givetvis på OS-guld?

– Ja, vi har en riktigt bra guldchans. Vi har otroligt bra förutsättningar.

Och efter guldet i Peking är det tänkt att IKO ska gå till slutspel…

– Ja, man får inte glömma resan som vi gör som lag. Vi kan gå långt i slutspelet.

Hur långt?

– Vi kan slå alla lag i den här ligan. Men det handlar förstås om att vi ska vara på topp vid rätt tillfällen. Samtidigt ska vi inte sätta upp för höga mål – slutspel är målsättningen, sedan tar vi det därifrån (IKO ligger femma i SHL-tabellen för närvarande).

“Jag kommer att se tillbaka på den här tiden med en otrolig tacksamhet”

Får vi se dig i NHL nästa säsong?

– Ingen aning. Nu bär jag den här tröjan och det är så otroligt kul. Jag kommer att se tillbaka på den här tiden med en otrolig tacksamhet. NHL är nästa dröm. Drömmar verkar gå i uppfyllelse nuförtiden, så det är kanske inte så långt dit ändå. Vi får se hur det blir.

Går det bra för dig i OS, så är NHL-chansen ännu större, förstås…

– Ja, kan man leverera på den nivån och vara med och bidra, så öppnas ännu fler dörrar, säger Fredrik Olofsson.

Foto: Peter A Rosén

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS