Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

ANNONS

Aktuellt

IKO-tränaren: “Det var inte snyggt – men vi krigade till oss en viktig bortaseger”

Lokal annons inför EU-valet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LOKAL ANNONS INFÖR EU-VALET

GÄVLE/OSKARSHAMN

– Det var inte snyggt – men vi krigade till oss en viktig och skön bortaseger, säger IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander efter 5–2-vinsten borta mot Brynäs IF.

Ni gjorde en bra match, tycker jag…

– Nja, vi fick inte riktigt till vårt spel, om vi ska vara ärliga. Men vi hade bra målvaktsspel och vi var bra i powerplay (en utdelning på 66,67 procent). Vi krigade hela vägen in och täckte rätt skott. Vi gjorde de grejerna som ibland krävs för att sno en match på bortaplan. Det var otroligt skönt.

“Vi spelade uppoffrande för varandra”

MARTIN FILANDER, HUVUDTRÄNARE I IK OSKARSHAMN

Varför vann ni, som du ser det?

– Vårt powerplay vaknade till igen. Det var otroligt skönt. Vi flyttade pucken med självförtroende och väntade på rätt lägen – och då var vi så skarpa som vi behöver vara i powerplay. Det var kul att se. Och målvaktsspelet var otroligt bra. Vi hade även ett otroligt bra tre mot fem-spel. Det var sådana basdetaljer som räddade oss. Vi spelade uppoffrande för varandra.

Zohorna-bröderna (Tomas och Hynek) var verkligen tillbaka i gammalt gott slag…

– Ja, det var kul – de förtjänade målen och assisterna (Tomas gjorde ett mål och spelade fram till ett – Hynek gjorde ett och spelade fram till två). De har jobbat hårt och skapat otroligt många lägen under en längre tid. Det var bara en tidsfråga – men kul att det kom i dag. Det behövde vi, säger IKO-tränaren.

Det var en fin publikssiffra (6 129)…

– Ja, det var bra. Det är den största publiksiffran som jag har varit med om i Gävle på fem års tid. Det var roligt – en annorlunda upplevelse jämfört med vad jag är van vid här, säger Martin Filander, som tycker att det är roligt att Gävleklubben hade en insamling av gosedjur till Matakuten (extra många från skolorna var inbjudna till den här matchen).

– Fin insats av Brynäs IF.

Varför gjorde domarna en videokoll efter Fredrik Olofssons 4–2-mål? Trodde de att pucken gick in från utsidan?

– Ja, exakt. Domarna hade inte den känslan – det var Stockholm (SHL:s situationsrum) som ville titta på den, säger Martin Filander, som berättar att laget tar bussen till Arlanda efter matchen i Gävle.

De sover över där och på onsdagen flyger de till Malmö, där de ska bo på hotell under den resterande delen av matchveckan. På torsdag är det match i Ängelholm, mot topplaget Rögle BK.

På lördag eftermiddag väntar bortamatch mot Malmö.

Matchfakta, Brynäs-IKO

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

LOKAL ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS