Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ingela Ottosson (M): “Hela situationen känns overklig”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

”Hela situationen känns overklig. Vi har ett helt nytt läge som vi ska förhålla oss till.”

Det säger Ingela Ottosson (M), som är kommunalråd i Oskarshamns kommun.

Hon betonar att det nu är viktigt att vi, alla tillsammans, bidrar med det som vi kan bidra med – och att vi fattar sansade beslut.

– För att minska spridningen av corona behöver vi alla hjälpas åt. Att vi månar om varandra – och framför allt om de mest utsatta. Det är det viktigaste.

– Det tas nu många bra initiativ för att hantera situationen – både av privatpersoner, företag, föreningar och organisationer.

– Som kommun har vi ett stort samhällsansvar att upprätthålla verksamheten med fortsatt hög kvalitet, säger Ingela Ottosson till Oskarshamns-Nytt på torsdagen.

När det kommer till näringslivet, så fattar varje företag sina egna beslut när det kommer till hur man ska agera i den uppkomna situationen, konstaterar hon.

“Bekymrar mig”

– De flesta i näringslivet påverkas direkt och/eller indirekt. Just nu görs många insatser genom olika stödpaket för att hjälpa till med likviditeten i företagen. Det som bekymrar mig är alla uteblivna affärer – och alla varor och tjänster som inte produceras.

– Den förlorade omsättningen kan ta tid att hämta igen – och i vissa fall kanske det inte ens är möjligt. Om krisen blir långvarig kommer det att få långtgående konsekvenser för hela samhället. Jag har stor respekt för vad olika företag nu går igenom.

Ingela Ottosson betonar att det är viktigt att komma ihåg att olika företags och länders ekonomier och verksamheter är kopplade till varandra.

– Vi har en hög grad av globalisering i dag. Det är först när vi har kommit igenom krisen som vi vet hur stora konsekvenserna blir. Nu är det många, mer eller mindre kvalificerade, gissningar som pågår. En sak är säker – och det är att efter coronakrisen, precis som efter andra kriser, kommer vi att ha nya erfarenheter och lösningar. Det viktigaste nu är att vi alla hjälps åt för att på bästa sätt ta oss igenom detta, säger Ingela Ottosson.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Ingela Ottosson (M) är kommunalråd i Oskarshamns kommun. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS