Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Ingen Jason Doyle i Västervik Speedway ikväll

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

VÄSTERVIK/OSKARSHAMN

Västervik Speedway tvingas köra riders replacement för Jason Doyle ikväll.

Doyle hade en serietävling i Polen igår plus att han känner sig hängig efter en intensiv tävlingshelg med två GP-tävlingar.

– Min tanke från början var att ta in dansken Anders Thomsen men i lördags ringde han och tvingades tacka nej då hans polska klubb, Gorzów, fått en uppskjuten match som ska köras imorgon onsdag, hemma mot Zielona Gora.

– Han klarar inte att köra ikväll i Västervik och i Polen imorgon på grund av bland annat covid-19 reglerna, suckar Västerviks sportchef, Morgan Andersson.

Så Morgan Andersson satte in Jason Doyle. Det var lite på vinst och förlust.

”Kände sig hängig”

– Jag pratade med Jason i söndags och han sa att han kände sig hängig och var väldigt osäker.

Jason Doyle hade match i Lublin igår med sitt Częstochowa. En match som gällde att gå till slutspel eller inte. Jason och Częstochowa vann matchen.

Ekstraligan har två omgångar kvar innan slutspelet kör igång söndagen den 20 september. Slutspelet i elitserien kör igång med kvartsfinalerna den 22, 23 och 24 september och öppnar upp för att ta in förare som kört i Polen. Finalen i Polen och match om tredjeplats körs den fjärde och elfte oktober och krockar inte alls med semifinalerna, 29–30 september, eller finalen, 6–7 oktober, i den svenska elitserien.

– Även om det känns som vi har marginalerna mot oss när det gäller tävlingarna i Polen så är det ju till slutspelet vi måste ha våra förare som kör i Polen tillgängliga, Jack Holder, Anders Thomsen och Jason Doyle, säger Morgan Andersson.

Västervik hade klart med Bartosz Smektala, men han får inget starttillstånd i Sverige från sin polska klubb. Därför har Morgan Andersson skrivit in Jack Holder i truppen igen.

Om Jason då hade valt att köra i Västervik ikväll. Att flyga är fortfarande inte att tänka på.

160 mil norrut

Tänk er att första köra en och viktig speedwaytävling i polska Lublin som slutade runt kl. 22.00. Duscha, äta och sedan kasta sig i bussen. Dagen efter väntar en ny speedwaymatch, 160 mil norrut i Västervik med start 19.00.

Alltså en bilresa som motsvarar en resa mellan Malmö och Boden som måste klaras av på cirka 20 timmar.

Det innebär att Västervik ikväll kör med följande uppställning hemma mot Masarna:

1. Sam Masters 2. Linus Sundström 3. Mads Hansen 4. R/R 5. Mikkel B Jensen 6. Anton Karlsson 7. John Lindman.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamns-nytt.se

FOTO

VÄSTERVIK SPEEDWAY

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS