Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

“Inget större bekymmer”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

“Jag ser det inte som något större bekymmer”, svarar Ingemar Lennartsson (KD) när vår tidning ställer frågor om det inställda socialnämndsmötet.

Mötet skulle ha hållits den 27 maj, vilket vi skrev om tidigare i dag. Ärendena i maj tas istället upp på nästkommande möte, den 17 juni.

“I och med att det är så kort tid mellan maj- och juni-sammanträdena, så ser jag inte det inställda mötet som något större bekymmer”, säger Ingemar Lennartsson.

“Det är inte så många ärenden i maj.”

Har du förankrat detta hos de övriga partierna inom oppositionen?

“Nej, inte än. Men jag tänkte göra det i dag. Jag ska lyssna på dem. Sedan får vi se hur vi gör på arbetsutskottet på onsdag”, svarar Ingemar Lennartsson.

Ett par politiker i nämnden har hört av sig till Oskarshamns-Nytt och påpekat att det inställda mötet är ett “hot mot demokratin”. Politikerna ifråga, som vill vara anonyma i artikeln, betonade att det är viktigare än någonsin att ha möten nu, med tanke på den pågående coronakrisen. Socialnämndens politiker är faktiskt ytterst ansvariga för det som händer inom omsorgen, underströk de.

“Ja, det är viktigt att de får information. Och socialchefen ska skicka ut information om den aktuella lägesbilden till samtliga ledamöter i nämnden. Men det har varit väldigt lugnt hittills. Coronaviruset har inte kommit hit på allvar än”, säger Ingemar Lennartsson.

För en tid sedan berättade vår tidning att det finns hemtjänsttagare i Oskarshamns kommun som har smittats av coronaviruset. Men smittan har inte tagit sig in på något äldreboende än. Det sa kommunstyrelsens ordförande Andreas Erlandsson (S) till Oskarshamns-Nytt i lördags.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Ingemar Lennartsson (KD) är andre vice ordförande i socialnämnden. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS