Innebandy: Craftstaden vann efter förlängning

INNEBANDY

Damer Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – Warberg IBF 4-3, efter förlängning (2-0, 0-0, 1-3, 1-0)

Mål CIBK: Lisa Sundberg-Tisell, Linnéa Eos, Fanny Sundberg Tisell.

Det blev två poäng för Craftstadens damer efter vinst med 4-3 mot Warberg efter förlängning.  En aning bittert ändå eftersom gästernas kvittering till 3-3 kom i den sista ordinarie sekunden.

Craftstaden fick en smakstart med 1-0 redan efter ett par minuter när Lisa sundeberg Tisell hittade rätt med ett skott från halvdistans.

Perioden var jämn och båda lagen hade svårt att få till sitt spel till en början. När väl gästerna började komma igång en aning kontrade CIBK in 2-0 genom Linnéa Eos. Klocka stod då på 16.43 och hemmalaget höll den ledingen till pausen.

Den andra perioden tillhörde Warberg som pressade på ordentligt för i första hand en reducering. Craftstaden fick mest inrikta sig på försvarsspel och kontringar. Ett par frilägen fick man, men man lyckades inte få in bollen.

Trots många chanser blev det inga mål i perioden, mycket tack vare en strålande Ida Karlsson i CIBK-kassen och ett i övrigt disciplinerat försvarsspel.

Warberg fick dock hål på CIBK i inledningen av den sista perioden då man fick in reduceringen till 1-2 redan innan klockan tickat upp till två minuter.

Men bara minuten senare fick Craftstaden chansen i power play sedan Warberg haft för många spelare på banan.
Den chansen tog man och Fanny Sundberg Tisell utökade ledningen till 3-1.

Warberg fortsatte dock att föra matchen och reducerade ännu en gång, denna gång lite turligt när ett skott ändrade riktning och ställde storspelande Ida Karlsson i CIBK-målet.

Craftstadens försvar var ändå fortsatt stabilt och när man fick bollen under kontroll hotade man även offensivt.

Klockan tickade på och upp mot full tid, men det skulle inte bli någon trepoängare för Craftstaden. Warberg lyckades nämligen kvittera i matchens absolut sista sekund.

Bittert förhemmalaget förstås, men man repade mod och i förlängningen sköt Nellie Schwartz 4-3 och bonuspoängen till Craftstaden.

Arkivfoto: Pierre Stjernfeldt