INNEBANDY: Craftstadens damer föll hemma mot Lindås i blek insats

Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – Lindås Rasta IBK 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)

Mål CIBK: Elin Petersson, Elna Olsson.

OSKARSHAMN

En poäng krävdes för att Craftstaden, utan några som helst tvivel, skulle vara klara för allsvenskt spel även nästa säsong. Trots ledning efter två perioder blev det förlust när gästande Lindås vann med 3-2 (1-1, 0-1, 2-0).

Lindås, som i högsta grad är indragna i streckdramatiken, behövde verkligen vinna och var det något bättre laget i den första perioden. Man spelade ett uppoffrande försvarsspel och låg tätt på Craftstadenspelarna.

Lindås tog också ledningen, men efter målet var det som att man slappnade av en del.

Hemmalaget hade dock fortsatt svårt att skapa chanser, men man fick tillslut in en kvittering med dryga minten kvar.

Ett långskott signerat Elin Petersson.

I början av den andra perioden tog Craftstaden så ledningen med 2-1 genom Elna Olsson och det resultatet stod sig perioden ut.

Den tredje perioden präglades av ganska oorganiserat spel från båda lagen, men Lindås var piskade att gå framåt och fick till slut utdelning när man kvitterade med åtta minuter kvar av matchen.

Bara några minuter senare tog Lindås även ledningen med 3-2 – ett resultat som stod sig matchen ut.

Craftstaden kom inte upp i normal standard och att Lindås tog hand om alla tre poängen var inte orättvist.

Med en omgång kvar ligger Craftstaden på fjärde plats i tabellen med 29 poäng. Sedan följer Warberg – också med 29 poäng, Växjö med 27 och på sjunde plats, alltså kvalplatsen Lindås med 27 poäng.

Alla dessa tre lag måste passera Craftstaden för att CIBK ska tvingas till kval för att klara nytt kontrakt.

Sista omgången ser ut så här för de inblandade lagen:

Lindås möter Warberg – snacka om rysare

Obesegrade Kalmarsund tar emot Växjö

Craftstaden har hemmamatch mot särklassiga jumbon Fagerhult Habo

För att Craftstaden ska åka ner till sjundeplatsen krävs att flera saker inträffar. Växjö måste bortabesegra Kalmarsund, vilket knappast är troligt, sedan behöver Lindås vinna i sudden över Warberg- samtidigt som Craftstaden förlorar med många mål mot Habo.

Om Lindås vinner efter ordinarie tid kan CIBK förlora med minst femton mål och ändå hålla sig före Warberg. Rörigt? Ja, lite kanske.

Som ni förstår blir det med största säkerhet allsvenskt spel även nästa säsong. Gör Craftstaden det man ska kommande söndag och besegrar Fagerhult Habo kan man strunta i hur det går i de andra matcherna.

Räkna med att laget är revanschsuget efter den här söndagens mediokra insats.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint