INNEBANDY: Craftstadens damer föll i Smålandscupens final efter straffläggning

Smålandscupen

Final

Craftstadens IBK – Växjö IBK 3-4 e str (0-1, 2-2, 1-0, 0-0, 0-1)

Mål CIBK: Elin Petersson, Antonia Jonsson, Linnéa Eos

Det var riktigt jämnt i Smålandscupens final mellan Craftstadens damer och Växjö. 3-3 efter full tid och en mållös förlängning gjorde att straffar fick avgöra och det var gästerna som drog det längsta strået.

Gästande Växjö, som kommande helg ska inleda kvalspel för att hålla sig kvar i allsvenskan, tog kommandot och ledde rättvist med 1-0 efter den första perioden.

Växjö gick även fram till ledning 3-0 i den andra perioden innan Craftstaden inledde målskyttet. Elin Petersson och Antonia Jonsson såg till att underläget bara var ett mål inför den tredje perioden.

Med dryga sex minuter kvar av matchen kvitterade Linnéa Eos till 3-3 och fler mål blev det inte under ordinarie tid, utan matchen gick till förlängning.

Även förlängningen blev mållös och straffar fick avgöra vilket lag som skulle ta hem Smålandscupen.

Efter lagens fem ordinarie straffar var det fortfarande oavgjort sedan båda lagen missat fyra av fem straffar. Sanna Zetterling gav visserligen CIBK ledningen, men Växjö kvitterade på sin femte och sista straff, vilket betydde suddenstraffar.

När sedan Elin Petersson missade den första suddenstraffen kunde Växjös Emilia Lindgren avgöra och skjuta pokalen till bortalaget.

En lite trist avslutning på en annars väldigt lyckad säsong för Craftstadens damer.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint