INNEBANDY: Craftstadens damer nollade på hemmaplan

Craftstadens IBK – Lindome IBK  0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Craftstaden kunde inte följa upp lördagens bortaseger mot Warberg med en hemmavinst mot Lindome.

Gästerna vann med matchens enda mål som kom i slutet av den första perioden.

Efter en trevande inledning där lagen kände på varandra tog Lindome tag i taktpinnen. Den första vassa chansen fick dock Linda Zetterling, men avslutet från slottet hittade inte in i nät.

Gästerna hade mycket boll men hade svårt att få till avsluten. Craftstaden å sin sida hade några giftiga kontringar som kunde gett utdelning.

Första målet lät vänta på sig, det hjälpte inte med powerplay för varken hemmalaget eller Lindome.

Det skulle dock komma med knappa minuten kvar. Lindome tog ledningen och målet skulle visa sig bli matchens enda.

Lindome började den andra perioden riktigt bra, men duktiga Ida Karlsson i Craftstadens mål höll tätt.

Efter drygt halva perioden började hemmalaget få lite ordning på spelet och kunde skapa lite i anfallsväg trots att det var Lindome som förde spelet.

Craftstaden fick sedan en gyllene chans att kvittera när man tilldömdes en straff efter 12.56.

Sanna Zetterling tog hand om den men lyckades inte förvalta läget.

Ställningen inför den sista perioden var alltså fortsatt 1-0 till gästerna och det blev inga fler mål i matchen trots att Craftstaden gjorde vad man kunde.

Lindome höll nollan och kunde ta med tre poäng hem till västkusten.

Backen Linnéa Eos förtjänar ett extra omnämnande för en fin insats i hemmalaget.

Trots förlusten är Craftstaden kvar på sjunde plats, precis ovanför nedflyttningsstrecket. Man har också en eller flermatcher färre spelade än lagen under i tabellen.

Craftstaden har sju matcher kvar att spela och kommande helg är det två hemmamatcher. På lördagen gästas man av niondeplacerade Munka-Ljungby, två poäng bakom Craftstaden, och på söndagen kommer tabelltvåan IBK Göteborg på besök.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint