Sök
Stäng denna sökruta.
Edit Content
Sök

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

ANNONS

Aktuellt

Innebandy: Craftstadens tjejer tog en fin skalp på resan mot allsvensk premiär

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LINKÖPING/OSKARSHAMN

Craftstadens damer inledde träningsmatchandet på ett övertygande sätt när man bortaslog allsvenska Linköping med 4-1 (1-0, 0-0, 3-1).

– Det är viktigt att möta bra motstånd så vi får ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger tränaren Mikael Thorn.

Mot nya mål.

I våras tog Craftstadens damer steget upp i allsvenskan.

Laget hade under flera säsonger varit nära men inte nått hela vägen, men nu vann man serien överlägset och känslan var god inför det kommande kvalet.

Som aldrig blev av.

– Slutet på säsongen var konstigt, det fanns ju olika scenarion som kunde bli aktuella när man inte skulle spela fler matcher, förklarar Mikael Thorn.

”Ska bli roligt”

– Sedan kom beslutet att kvalet ställdes in och alla kvallagen flyttades upp. Det ska bli roligt att få ta oss an den utmaningen som allsvenskan innebär.

Craftstaden har varit igång sedan i maj, men bara varit inne i sporthallen i två veckor. I sporthallen är förresten den ökända parketten numera utbytt mot ett riktigt sportgolv.

– Det har vi önskat oss länge och vi är riktigt nöjda med det nya golvet, säger Thorn.

Lördagens match i Linköping handlade mycket om att möta ett bra motstånd för att se var man står.

Linköping är ett stabilt allsvenskt lag sedan flera år och som man brukar möta i träningsmatcher, ett lag som man dessutom brukar ha svårt för.

”Stabila bakåt”

– Det var lite stirrigt till en början, men vi står upp riktigt bra i närkamperna och är, som vanligt på senare år, väldigt stabila bakåt.

Första perioden vanns av CIBK med 1-0, målet inprickat av Linnéa Eos. Mittenperioden slutade mållös men det var ett aggressivare Linköping som hade det mesta av spelet.

Till den tredje perioden ändrade Craftstaden på lite saker och det gav utdelning när man gick fram till 3-0 genom mål av Fanny Sundberg-Tisell och Linda Zetterling.

Linköping stack emellan med en reducering innan Fanny Sundberg-Tisell fastställde slutresultatet till 4-1 med sitt andra mål.

Mikael Thorn är nöjd med att konstatera att laget fortsätter att släppa in få mål, något som kommer att bli viktigt i årets seriespel.

– Vi har snittat väldigt få insläppta mål de senaste åren och det är en viktig nyckel för oss i år. Det går inte att räkna med att vi kommer att göra så mycket mål framåt som vi gjort och då är det en trygghet för oss att kunna bygga spelet på en solid defensiv, menar Mikael Thorn.

”Behöver inte göra 7-8 mål”

– Då behöver vi inte göra 7-8 mål för att vinna matcher.

I Linköpingsmatchen tvingades hemmalaget satsa mer och mer framåt för att få hål på CIBK och både 3-0 och 4-1 kom på kontring.

– Det blir ju följden av vår starka defensiv, motståndarna måste gå på och då öppnar sig ytor för att vända spelet.

– Stundtals har vi även en bra offensiv mot Linköping också, tillägger Thorn.

Vad gäller spelaromsättning så har man tappat Evelina Petersson till Kalmar och Thilda Similä har slutat.

Däremot har duon Sanna Zetterling (återvänt efter studier i Linköping) och Emilia Lindgren (Växjö) anslutit.

– Det är två offensivt starka kort och eftersom vi tappade defensiv kraft har vi fått skola om Vilma Zetterling och Mathilda Zetterling till backar.

Truppen är spikad och förberedelserna för allsvenska premiären fortsätter med mycket träningar och matcher mot bra motstånd.

– Vi har Linköping igen här hemma om två veckor och sedan möter vi Sävsjö. Även Sävsjö är ett bra lag, de spelade i allsvenska förra året men åkte ur, säger Mikael Thorn.

– Sedan går vi in i Smålandscupen, där vet vi ju inte riktigt vad det blir för motstånd, så det var bra att få matcher mot kvalificerat motstånd innan.

Rolig serie

Craftstaden spelar i den södra allsvenska och det kommer att bli en rolig serie med matcher mot till exempel FBC Kalmarsund och Växjö IBK. Dessutom är det tuffa förutsättningar.

– I och med att man utökade antalet lag i våras i och med att alla kvallag flyttades upp så är det 12 lag i serien, alltså 22 matcher. Sjuan får kvala och lag 8 till 12 åker ur, så det är hårda bud.

– Men det är en utmaning vi längtat efter. Vi har varit nära att gå upp tidigare och om vi ska fortsätta att utvecklas så behöver vi möta nya och bättre lag, det är då vi växer, sammanfattar Mikael Thorn.

Seriepremiären spelas den 27 september hemma mot Lindome.

INNEBANDY

Träningsmatch

Linköpings IBK – Craftstadens IBK 1-4 (0-1, 0-0, 1-3)

Mål CIBK: Fanny Sundberg-Tisell 2, Linda Zetterling, Linnéa Eos.

TEXT

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

Pierre Stjernfeldt

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

Shoppingguide

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS