INNEBANDY: Dramatik när IF Ariel vann seriefinalen borta mot Huskvarna IK

SMÅLAND

Fredagskvällens tidiga seriefinal i div. 3 Norra mellan Huskvarna IK och IF Ariel blev en spännande tillställning, där Kristdalalaget till slut stod som segrare med 8-7. Det var en mycket betydelsefull vinst för gästerna, som nu är 6 poäng före tabelltvåan Huskvarna.

Bortalaget kom ganska tidigt i underläge med 1-0 i första perioden men kvitterade efter 11.53 till ett lika i powerplay genom Gustav Hagman. Sedan var det slutmålat i den inledande tredjedelen.

När knappt fyra minuter var gångna av mellanakten, så hade hemmalaget gjort både 2-1 och 3-1. Därefter repade Ariel mod och producerade tre raka mål. Rasmus Linde nätade till 3-2, Emil Johansson till 3-3 och Adam Lergeborg till 3-4, men Kristdalaklubben fick inte vara i någon ledning inför den avslutande tredjedelen. Huskvarna lyckades utjämna till 4-4 med ynka tre sekunder kvar av den andra perioden.

Ombytta roller

Efter endast 45 sekunder i den tredje perioden så sköt Simon Danielsson in bollen i motståndarnas mål, och gästerna var åter i förarsätet. Ledningen 5-4 utökades sedan till 6-4 genom Elias Nilsson.

Huskvarna gav sig inte utan gjorde först ett reduceringsmål 5-6 och sedan ett kvitteringsmål 6-6.

Dramatiska slutminuter

Kristdalalaget tilldömdes en straff, då matchuret stod på 18.04. Fram stegade lagkaptenen Adam Lergeborg och satte 6-7. Sedan fyllde Emil Johansson på med 6-8 i tom målbur efter 18.49, men segern var ännu inte i hamn.

Hemmalaget lyckades göra 7-8 i spel 6 mot 5, då 32 sekunder återstod av matchen. Med 18 sekunder kvar åkte Ariel på en tvåminutersutvisning och fick spela i numerärt underläge. Man klarade av detta och bärgade därmed ytterligare en trepoängare.

Huskvarna IK vs IF Ariel 7-8

Periodsiffror: 1-1, 3-3, 3-4

Skott: Saknas uppgift

IF Ariels målskyttar: Emil Johansson 2, Adam Lergeborg 2, Rasmus Linde, Simon Danielsson, Elias Nilsson och Gustav Hagman.

Text: Fredrik Nilsson