Innebandy: Ny seger för Craftstadens damer

Damer Allsvenskan Södra

Fagerhult Habo IBK – Craftstadens IBK 3-6 (0-2, 1-1, 2-3)

Mål CIBK: Antonia Jonsson 2, Elin Petersson 2, Christine Borg 2

HABO/OSKARSHAMN

Craftstadens damer tog ännu en viktig trepoängare när man besegrade tabelljumbon Fagerhult/Habo med 6-3 (2-0, 1-1, 3-2) på bortaplan. Tre tvåmålsskyttar såg till att laget nu får fira jul på en sjätte plats i tabellen.

Craftstaden tog ledningen genom Antonia Jonsson efter lite drygt tretton minuters spel och sedan ökade Elin Petersson på till 2-0 fyra minuter senare, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden reducerade hemmalaget efter 9.09 men det tog bara fyrtio sekunder för Antonia Jonsson att ånyo skjuta Craftstaden till en tvåmålsledning, nu med 3-1.

Sedan fick Fagerhult/Habo chansen i numerärt överläge, men utan att få utdelning. Istället ökade Elin Petersson på gästernas ledning till 4-1 bara fjorton sekunder efter att man blivit fulltaliga.

Hemmalaget fick en flygande start på sista perioden. Det tog bara en halvminut innan de reducerade till 2-4. Men Craftstaden replikerade snabbt ännu en gång när Christine Borg gjorde 5-2 endast ett par minuter senare.

Samme Christine Borg avslutade Craftstadens målskytte genom att sätta 6-2 i matchens slutminut.

Matchen slutade 6-3 sedan Fagerhult/Habo tröstmålat med bara sekunder kvar.

Segern innebär att Craftstaden får fira jul på säker mark i tabellen. Laget är sexa i tabellen med halva serien spelad och nu har man dessutom fyra poäng ner till åttondeplacerade Växjö IBK under nedflyttningsstrecket, Växjö som man besegrade med 3-2 förra helgen.

De två senaste matcherna har inneburit sex poäng och ger laget arbetsro.

Nu är det juluppehåll och nästa match spelar Craftstaden på bortaplan mot Pixbo den 6 januari.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint