Innebandy: Säker seger för Craftstadens damer

Craftstadens damer besegrade Linköping med 4-1 (3-0, 0-1, 1-0) i lördagens träningsmatch.

Vi var väldigt stabila i försvarsspelet hela matchen, säger tränaren Mikael Thorn.

För andra gången på två veckor möttes allsvenska lagen Craftstaden och Linköping och denna gång var det CIBK som hade hemmaplan. Det visade men direkt från start.

– Första perioden var oerhört bra från vår sida, vi fick verkligen igång ett bra anfallsspel med bra fart på bollen, säger en nöjd Mikael Thorn.

– Det står 3-0 efter första perioden och vi borde kanske ha gjort något mål till faktiskt.

Linköping ändrade om lite i laget till den andra perioden och kom också ut med mer energi, vilket gjorde att de fick ett litet övertag på hemmaspelarna.

”Bra försvarsspel”

– Vi har fortfarande ett bra försvarsspel, men har svårt att få igång offensiven, säger Mikael Thorn som fick se Linköping göra periodens enda mål på en kontring.

Det var alltså hemmaledning med 3-1 inför den avslutande perioden och där kom Craftstaden upp i nivå igen.

– Vi tog tag i spelet igen, Linköping försökte ju trycka på framåt men då fick vi ytor till snabba spelvändningar och det är också på en sådan som vi gör 4-1, säger Thorn.

– Ett stabilt försvarsspel och vassa omställningar gör ju att motståndarna vet att det finns ett pris för att trycka på framåt med för mycket folk.

Samma siffror

Slutresultatet blev 4-1 till Craftstaden, samma siffror som när lagen möttes i Linköping för två veckor sedan. Två segrar mot bra motstånd och Mikael Thorn har fått ett kvitto på att laget är på rätt väg inför den kommande allsvenska säsongen.

Det var en stabil laginsats av Craftstaden men tremålsskytten Stina Jarvisson ska ha extra beröm för sin kanske bästa insats i den röda tröjan hittills. Även målvakterna Zara Håkansson och Ida Karlsson, som stod halva matchen var, var mycket duktiga och får båda ett extra omnämnande av Mikael Thorn.