Innebandy: Säker seger för försvarsstarka Craftstaden

Tredje träningsmatchen gav tredje segern för Craftstadens damer när man besegrade Sävsjö med 6-1 (1-1, 5-0, 0-0).

– Det var en bra insats och defensiven var stabil som vanligt, säger tränaren Mikael Thorn.

Gästande Sävsjö, som åkte ur allsvenskan i våras, började ganska piggt och Craftstaden hade svårt att få igång sin offensiv.

Bra försvar

– De hade bra rörelse i laget, men vi var som vanligt bra med i försvarsspelet, säger Mikael Thorn.

– Vi saknade inte lägen framåt, men det var alldeles för slarvigt i första perioden.

Perioden slutade 1-1 sedan Sävsjö tagit ledningen och CIBK kvitterat genom nyförvärvet från Växjö, Emilia Lindgren.

Inför den andra perioden pratade hemmalaget om att fokusera på att vara noggrannare i det offensiva spelet och nog gav det resultat alltid.

”Exploderade”

– Vi fullkomligt exploderade och gjorde fem mål på de sex första minuterna i perioden, det var bra rörelse och fin touch på bollen, säger Mikael Thorn.

Resten av perioden var också bra men målen uteblev och ställningen var alltså 6-1 till Craftstaden inför slutperioden.

I den tredje perioden testade hemmalaget lite andra detaljer i spelet och det blev inga fler mål i matchen.

– Visst hade vi lägen och borde kanske gjort något mål till, men den defensiva tryggheten fungerar och det är det viktigaste, menar Mikael Thorn.

”Skönt”

– När vi möter bättre lag så är det skönt att veta att vi är svåra att göra mål på.

Det är bara att skriva under på detta – efter tre spelade träningsmatcher mot bra motstånd har Craftstaden bara släppt in tre mål.

Det är något att bygga på inför seriespelet.

INNEBANDY dam

Träningsmatch

Craftstadens IBK – Sävsjö IBK 6-1 (1-1, 5-0, 0-0)

Mål CIBK: Sanna Zetterling 2, Linda Zetterling, Emilia Lindgren, Elna Olsson, Elin Petersson.